Cultuur/Natuur

Winteravondwandeling door de Grafelijkheidsduinen

Den Helder – Wandel mee met een gids van Landschap Noord-Holland door de duinen, als de winteravond valt. Hopelijk met een heldere lucht. Deze wandeling begint wanneer het nog net licht is. Tijdens deze tocht door de Grafelijkheidsduinen valt de schemer in en zullen de wandelaars merken hoe de ogen zich vanzelf aanpassen aan het donker. Samen met de gids zwerven door het landschap. De zwerftocht voert onder andere over het hoge duin “de streepjesberg”, vanwaar er een prachtig uitzicht over de duinen en de Harmplas is.

Bij een heldere avond is ook de sterrenhemel met misschien enkele vallende sterren te zien. Een ontmoeting met een vos of een uil behoort ook tot de verrassingen die dit gebied te bieden heeft. De ontdekkingstocht gaat door onverhard gebied. Goede wandelschoenen aantrekken is een aanrader en gekleed naar de weersomstandigheden is verstandig.

Deze excursie is ook geschikt voor kinderen. Bij voorkeur reserveren via de website. Ter plekke aansluiten is mogelijk maar dan contant en gepast betalen. Donateurs betalen € 4,00 en hun kinderen € 2,00 overige volwassenen € 7,00 en kinderen € 3,00. Er is ook een Duitstalige gids aanwezig.

Wanneer
Deze wandeltocht is op zaterdag 17 december van 16:00 tot 18:00 uur. Het vertrek- en aankomstpunt is op de parkeerplaats Duinoord ter hoogte van het Steakhouse Jan Verfailleweg 622.

Toon meer

Uwe Smit

Uwe is als vrijwilliger actief voor de omroep. Hij is twee keer per week werkzaam als bureauredacteur ter ondersteuning van de redactie. Contact met Uwe? Mail naar uwe@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button