Overige

Doe mee met de nationale leefstijlscan

Advertentie:

Den Helder – Na een periode van teveel inactiviteit en beperkingen en zeker ook na de feestdagen, is 2022 misschien een goed jaar om weer wat meer aandacht te gaan schenken aan preventieve gezondheid. De WHO en de Gezondheidsraad reiken ons een helder overzicht aan, over welke beweegactiviteiten en welke voedingsmiddelen onze gezondheid preventief positief beïnvloeden. Bijna niemand bestudeerd de beweegrichtlijnen of de voedingsrichtlijnen. Daarmee moeten punten van verbetering worden gevonden.

De Leefstijlscan van Leefstijlclub reikt de mogelijkheid aan om de eigen leefstijl langs de lat te leggen van de wetenschappelijk gevalideerde leefstijl richtlijnen. In de Leefstijlscan, die gratis is te gebruiken, worden de volgende vragen beantwoord;
– In welke mate voldoet de leefstijl aan de gezonde richtlijnen?
– Welke switch brengt het meeste resultaat naar een gezonder leven?
– Wat is het ‘wat’, ‘waarom’ en ‘hoe’ van de leefstijlswitch die gemaakt moet worden?

Doe gratis de Leefstijlscan
De Leefstijlscan is gratis ter beschikking gesteld door Leefstijlclub in samenwerking met steunpunten, waaronder RVS Leefstijl uit Julianadorp. Vanuit de steunpunten worden ook verdiepende bewustwordingsprogramma’s aangeboden zoals het twaalf weken online of live Active Ageing Fit SWITCH programma aangeboden.

Op dinsdag 25 januari om 19:30 uur organiseert RVS Leefstijl een gratis webinar over de Leefstijlscan. Duur is maximaal een uur. Behandeld wordt wat achtergrond over de Leefstijlscan, hoe deze in te zetten, hoe een persoonlijke leefstijl switch te kiezen en wordt informatie gegeven over het Fit SWITCH programma.

Aanmelden voor de gratis webinar
Kijk op de website. Deelname is gratis.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button