112Video

Grote brand verwoest restaurant op Texel (update, video)

Advertentie:

Texel – Een restaurant op Texel is in de nacht van maandag op dinsdag door brand verwoest. De brand ontstond rond half drie in De Cocksdorp, aan de Kikkertstraat. De brand trof restaurant en grand café “Bij Joost”. Het gebouw stond helemaal in vuur en vlam.

De brandweer sprak al snel van een grote brand. Meerdere bluseenheden kwamen ter plaatse, De brandweer van Den Burg, De Cocksdorp, Den Helder, Schermer en Den Oever werden allemaal opgeroepen. De TESO boot vaarde twee keer heen en weer om hulpdiensten naar het eiland te brengen.

Buurtbewoners ontdekten de brand na knallen te hebben gehoord. De prioriteit van de brandweer lag bij het behouden van de naastgelegen panden, het restaurant zelf kan als verloren worden beschouwd. De brand trok zeer veel bekijks.

Restaurant volledig verwoest door brand.
Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button