Den Helder

Ton voor subsidie woningisolatie

Den Helder – Koopwoning isoleren? Dan is het mogelijk daarvoor subsidie te krijgen. Dit jaar stelt de gemeente Den Helder € 100.000,- beschikbaar. Daarvoor geldt op = op. Een goed geïsoleerde woning is niet alleen comfortabeler, maar verbruikt ook minder gas voor de verwarming ervan. Dat scheelt in energiekosten. Zeker met de hoge gasprijzen van nu is dat aantrekkelijk.

De gemeente betaalt met de subsidie tot 30% mee aan de isolatie, met een maximum van € 500,-. Wel zijn er voorwaarden aan de subsidie. Bijvoorbeeld de isolatiemaatregel mag pas uitgevoerd worden nadat de gemeente de subsidieaanvraag heeft goedgekeurd. Meer voorwaarden voor de subsidie staan op de website.

Meer regelingen
Naast de energiesubsidie biedt de gemeente ook een collectieve inkoopactie voor isolerende maatregelen aan. Ook kan er mogelijk gebruik worden gemaakt van een Woonlening. Combinaties zijn toegestaan. Meer informatie over de Woonlening en de collectieve inkoopactie isolatie zie de websites www.denhelder.nl/woonlening en www.duurzaambouwloket.nl/denhelder-isoleert.

Vragen over welke isolatiemaatregelen het beste zijn. Bel of mail dan het Duurzaam Bouwloket om advies. Het loket is bereikbaar via telefoonnummer 072 743 39 56 en per e-mail via info@duurzaambouwloket.nl. Het advies is gratis.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button