GR2022HKHollands Kroon

Tweede Kamerlid Derk Boswijk (CDA) brengt bezoek aan Hippolytushoef en Wieringerwerf

Advertentie:

Hollands Kroon – Derk Boswijk, Tweede Kamerlid namens het CDA, brengt vrijdag een bezoek aan Hollands Kroon. Hij bezoekt in de ochtend het melkveebedrijf van de familie Rotgans aan de Stroeërdijk te Hippolytushoef en daarna de CAV Agrotheek te Wieringerwerf.

Bij het melkveebedrijf is speciale aandacht voor de jonge boer Reijer (21), die als eerste boer in Noord-Holland zelf zijn melk bottelt met zijn eigen melkfabriek. Het Tweede Kamerlid brengt direct hierna een bezoek aan de CAV Agrotheek. Bij dit bezoek wordt vooral gesproken over gezonde teelt, verduurzaming van gewassen, verdienmodellen van de telers en de rol van de toeleveranciers bij de distributie.

“CDA Hollands Kroon kijkt enorm uit naar dit werkbezoek”, zo laat de fractie weten. Boswijk is namens het CDA woordvoeder van Defensie, Landbouw, Natuur & Visserij (inclusief stikstof), Infrastructuur & Water en Vertegenwoordiging grote steden.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button