Den HelderPolitiek

Burgemeester wil in gesprek met jagers

Julianadorp – Burgemeester Jan de Boer gaat in gesprek met de jagers van WBE Noordkop. Dat laat hij weten naar aanleiding van vragen door GroenLinks. Die partij reageerde geschrokken op een jachtpartij in de weilanden bij Julianadorp en riep op tot een verbod. Hoewel het college benadrukt dat zij geen bevoegdheid heeft om te handhaven wil de burgemeester wel om tafel met de vereniging.

Volgens GroenLinks werd er gejaagd binnen de bebouwde kom. Daarnaast zou er richting een woonwijk of zelfs richting inwoners worden geschoten. In een reactie op de vragen door GroenLinks zei de wildbeheervereniging dat hiervan geen sprake was. Er zou volledig volgens alle regels en richtlijnen, die overigens niet door de gemeente gehandhaafd worden, gehandeld zijn. De organisatie gaf aan graag met GroenLinks in gesprek te gaan om het een en ander op te helderen. Het college laat nu weten dat de locatie zoals beschreven is door GroenLinks niet binnen de bebouwde kom ligt.

Verder kan het gemeentebestuur inderdaad weinig, zo bevestigt ook het college: “De bevoegdheid om te handhaven op deze situaties ligt niet bij het college van B&W, maar wordt uitgevoerd door de politie of de omgevingsdienst. De politie handhaaft op de jachtvelden en de wettelijke vereisten en de omgevingsdienst voert namens de provincie Noord-Holland de handhaving uit op Wet natuurbescherming.” De burgemeester geeft wel aan in gesprek te willen met de WBE Noordkop: “Hij wil graag kennismaken met de vereniging die actief is in en voor de gemeente Den Helder en wil ervaringen met hun delen.”

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

9 reacties

 1. Het lijkt mij dat excuses hier op zijn plaats zijn.

  De jagers hebben zich wél aan de regels gehouden.

  Daarnaast had Groen Links haar huiswerk moeten doen en uit moeten zoeken of de gemeenteraad bevoegd is om op te treden.

  Op deze manier de publiciteit zoeken; dit verwacht je van de PVV. Of van mevrouw Hamerslag.

  Ga zo door; Groen (s)Links. En vergeet ook niet om de Donker Duinen te asfalteren. AUB vóór de vakantievilla’s gebouwd zijn …

  1. Helemaal met u eens. De jagers hebben zich wel degelijk aan de regels gehouden. En daarbij, bij het beheren van de wildstand hoort ook het afschieten van bepaalde soorten. Nederland is veel te klein om alles op zijn beloop te laten. Kijk maar naar de Oostvaardersplassen.

    1. mee eens, en dan vooral niet westerse opvreters die zich weigeren zich aan te passen en met totaal andere (vrouwonvriendelijke) gewoontes die ze de NLer in de maag splitsen terwijl ze de NL gewoontes aanvechten en willen afschaffen… daarnaast hebben we nog een grote groep compleet idioten zeker ook in Den Haag die het bovenstaande aanmoedigen en zelfs sponseren, het liefst meteen alles retour afzender maar als we nu eens beginnen met stoppen al dat spul een podium te geven dan word het meteen een stuk leefbaarder in dit postzegellandje

     1. en als ze in Den Haag eens wat doen : zie de ban op de gezinshereniging dan gooit de linkse rechterlijke macht wel roet in het eten

      1. ach grote lijder Rutte heeft ruim een half jaar geleden aangegeven een stop op de grote instroom te “regelen” maar we hebben sindsdien ook totaal niets meer van hem mogen vernemen….. ze willen helemaal niet minderen, alleen maar praatjes voor de bühne vooral nu er weer verkiezingen aankomen….

  2. O, CWS heeft Vereniging Wild Beheer al laten weten wie de excuses moet aanbieden en op welke datum? En natuurlijk het financiële traject daarna bespreken, de slachtoffers moeten immers schadeloos worden gesteld. Uiteraard een en ander nadat u uw excuses heeft aangeboden aan de PVV, mevrouw Hamerslag en Groenlinks welke u grensoverschrijdend heeft bejegend.

   1. SL

    Wat een scherpe; doordachte reactie. En dat ’s nachts om een uur of twee(!)

    Een commandeur van een internationale vloot afkraken alleen omdat het een vrouw was; u had geen enkele moeite met dat cliché.

    Uw bovenstaande reactie betreffende de jacht in Julianadorp heb ik vanochtend gelezen op de wc.

    Wat volgde kan alleen worden omschreven als een ferme (b)anale wee .

    Inhoudelijk reageren heeft geen zin; uw woorden zijn slechts “verbale diarree”.

    🙂

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button
%d bloggers liken dit: