Den HelderMaritiem

Provincie Noord-Holland sponsort Sail Den Helder 2023

Haarlem – De provincie Noord-Holland verbindt zich aan Sail Den Helder en Pre-Sail Texel 2023. Ook deze editie is de provincie sponsor van dit grote nautische spektakel, dat eind juni honderdduizenden bezoekers trekt.

Voorafgaand aan Sail Den Helder, op 28 en 29 juni 2023, is Pre-Sail Texel. Dan liggen er zeilschepen voor anker op de Rede van Texel en in de haven van Oudeschild. Die steken op donderdag 29 juni het Marsdiep over om in Den Helder aanwezig te zijn bij de grote opening. Tot 2 juli liggen de indrukwekkende Tall Ships aan de kades en zijn er heel veel festiviteiten op en rond Willemsoord, waaronder de Marinedagen die de Koninklijke Marine organiseert. Bovendien is Den Helder starthaven van de Tall Ship Races 2023, die de zeilschepen verder over de Noordzee en door Noordwest-Europa zal voeren.

Ilse Zaal, gedeputeerde Economie en Sponsoring: “Beide evenementen trekken veel mensen naar Den Helder en Texel die willen kennismaken met het nautisch erfgoed en met de hedendaagse maritieme ontwikkelingen. Dit is goed voor de economie van de Kop van Noord-Holland en ook een mooie gelegenheid om te laten zien wat de regio te bieden heeft.”

Duurzaam evenement
De provincie Noord-Holland stimuleert met dit sponsorship de duurzaamheidsambities van Sail Den Helder en Pre-Sail Texel. Jeroen Franken (directeur Sail Den Helder): “Om ons evenement zo duurzaam mogelijk te maken gebruiken we het sponsorgeld van de provincie ook om een duurzaam transportplan uit te werken, groene aggregaten in te zetten en om een GEM stage in te zetten. Dit podium is volledig zelfvoorzienend, want de stroom wordt opgewekt met wind- en zonne-energie. Bovendien ziet dit podium er prachtig uit.”

Sail Den Helder wil 200 trainees enthousiasmeren om mee te varen naar de volgende haven; Hartlepool (UK). Sail Den Helder zet ook veel jongeren in bij de voorbereiding en uitvoering van het evenement om hen zo te attenderen op de mogelijkheden in Den Helder en de regio en hen op deze wijze te binden. Ilse Zaal: “Ook in de kop van Noord-Holland zijn we dringend op zoek naar personeel, er zijn in veel sectoren tekorten. Sail laat zien wat er allemaal mogelijk is en helpt jongeren om de juiste werkervaring op te doen. Het is goed dat jongeren bij alle aspecten van de organisatie van dit evenement worden betrokken.”

Sponsoring
Ook tijdens Sail Den Helder en Pre-Sail Texel vraagt de provincie met sponsoring meer aandacht voor duurzaamheid en participatie. Daarnaast nodigt de provincie relaties uit voor bijeenkomsten en zijn er bijzondere acties. In 2023 blijft de provincie diverse sportieve, recreatieve en culturele publieksevenementen sponsoren, deze zijn verspreid over heel Noord-Holland.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button