Den HelderPolitiek

PvdA vindt 60 woningen bij Den Helder Zuid te weinig

Advertentie:

Den Helder – De politiek vindt het over het algemeen een mooi plan, de gebiedsontwikkeling en woningbouw rondom station Zuid in Den Helder. Toch kwam het stedenbouwkundig ontwerp de commissie Stadsontwikkeling en Beheer woensdagavond niet zonder kritiek door. Volgens de PvdA is de beoogde plangrootte van zestig woningen te klein voor de locatie, juist vanwege alle nabije vervoersopties.

Den Helder Zuid is als het ware de entree van de stad en de directe verbinding met het zuiden. Pvda commissielid Pieter Blank riep het college woensdagavond dan ook op om nog eens goed te kijken naar het gemaakte plan. Daarin staan 60 woningen getekend: 45 appartementen en 15 reguliere woningen. Een mooi begin, maar te weinig om echt verschil te maken. Dit terwijl er volgens Blank toch echt voldoende ruimte is in het gebied en het een strategische ligging heeft. Het is dan ook vrij bijzonder, een station met zo weinig bebouwing eromheen.

Volgens de oud-fractievoorzitter zou het college er goed aan doen om te onderzoeken of verdere uitbreiding naar het zuiden mogelijk is. “We mogen best wat landbouwgrond gaan opofferen”, zo zei Blank. Niet iedereen was het daarmee eens. Zo stelde D66’er Arvid Post dat er nog genoeg plekken binnen het reeds bebouwde gebied zijn waar woningen kunnen komen. Met name in Nieuw Den Helder zijn er volgens hem veel bouwlocaties waar niks mee gebeurt. De PvdA kondigde gaf aan bij de volgende raadsvergadering nog verder te willen spreken over het ontwerpplan.

Wethouder Petra Bais waardeerde de opmerkingen van Blank en gaf hem in zekere zin gelijk: Ook zij wil meer woningen bouwen. Toch is er in overleg met de provincie, bewoners en andere betrokken partijen besloten dat 60 woningen op dit moment het maximaal haalbare is. De vele andere woningen, die nodig zijn om de gemeentelijke woningbouwambities te halen, zullen elders moeten komen. Blank noemde de het huidige plan “vrij schraal”.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

3 reacties

  1. ik snap niet waarom het tunneltje zo nodig op een andere plek moet, het maken van een nieuwe onderdoorgang is een prijzige aangelegenheid. Ik denk dat het prima mogelijk moet zijn de huidige ( opgeknapt met andere opgangen ) in nieuwe het gebeid te verwerken.

  2. DH is een krimpgemeente, helemaal niet nodig, zeker niet die absurd dure koopwoningen, ze kunnen beter gaan investeren in verduurzamen huidige woningen en de infra verbeteren en uitbreiden met bijvoorbeeld een warmtenet

    1. Is er eigenlijk wel iets wat jij wel positief vind? Volgens mij is jou doel alleen maar alles negatief te bekijken en daar zo veel mogelijk over te zeuren.

Wellicht ook interessant

Back to top button