Den Helder

Sleep je groen levert minder bomen op dan vorig jaar

Advertentie:

Den Helder – Tijdens de kerstbomenactie “Sleep je groen” zijn afgelopen zaterdag in totaal 3846 kerstbomen ingeleverd. Een mooi resultaat, maar het zijn er wel minder dan vorig jaar. Toen werden ruim 5000 bomen ingezameld.

Kinderen sleepten de bomen naar de inzamellocaties met touwen of vastgebonden aan de fiets of skelter. Soms was er hulp van ouders die over een aanhanger beschikten. Opvallend was wel dat het in elke wijk rustiger was dan voorgaande jaren.

Net als andere jaren zijn in Julianadorp de meeste bomen ingeleverd: 1270. In Den Helder West hebben de kinderen 1102 bomen bij elkaar gesleept, gevolgd door Nieuw Den Helder/ Huisduinen met 749 bomen. In De Schooten zijn 517 bomen ingeleverd en Den Helder Oost sluit de rij met een totaal van 208 bomen. De bomen worden versnipperd en daarna worden ze in een bio-vergasser omgezet in groene energie.

Inzamelkampioenen
Niet alleen kregen de kinderen 50 eurocent voor elke boom, maar er is nog een extra verrassing voor de inzamelkampioenen van elke wijk. De kampioenen worden zaterdag 21 januari persoonlijk gehuldigd door wethouder Petra Bais.

Dit zijn de inzamelkampioenen van dit jaar:
Nieuw Den Helder/ Huisduinen: Jesse en Rowan Collet, Rev Post en Nami van de Ruit met 416 bomen.
Julianadorp: Roy, Lynn, Justin en Sannah Spitters met 344 bomen.
De Schooten: Ruben Brondsema en Dean Fraza met 247 bomen.
Den Helder West: Niek Timmers en Evelien Bais met 170 bomen.
In Den Helder Oost is door de gemeente helaas geen naam genoteerd van een kampioen, “omdat er geen kinderen waren die grote hoeveelheden bomen hebben ingeleverd, is dit vergeten. Onze excuses!”.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button