Den HelderPolitiek

Terugbetaling voor WMO Taxi bedraagt €20.000,-

Den Helder – De gemeente Den Helder betaalt in totaal €20.000,- terug aan mensen die gebruik hebben gemaakt van het WMO taxivervoer. Tot voor kort betaalde WMO gerechtigden de gemeente een euro per rit als eigen bijdrage. De gemeenteraad besloot echter in maart vorig jaar de eigen bijdrage met terugwerkende kracht af te schaffen.

Het college laat in een brief aan de gemeenteraad weten dat er inmiddels naar ruim duizend inwoners een restitutie is overgemaakt. Voor 18 betrokkenen is het vooralsnog niet gelukt om het volledige bedrag te restitueren, doordat de bij gemeente bekende bankrekeningnummers niet meer actief zijn. Het totaal nog te restitueren bedrag bedraagt € 56,-. De betrokkenen hebben een brief ontvangen met het verzoek om het actuele bankrekeningnummer door te geven. Tot die tijd wordt het bedrag voor hen gereserveerd.

Het beleid rondom het doelgroepenvervoer binnen de gemeente Den Helder gaat in de toekomst veranderen. Vooralsnog is er geen duidelijkheid over de precieze wijzigingen. Een recent gepubliceerd onderzoek naar de situatie in Den Helder omschrijft het WMO vervoer als luxe op het gebied van de kosten, de service en de besteltijd. Vergeleken met andere gemeenten maken inwoners vaker en kleinere ritjes met de taxi. Het college verwacht eind dit jaar met een voorstel aan de raad te komen.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

1 reactie

  1. Volgens mij is WMO-vervoer juist bedoeld voor korte ritjes binnen bepaalde zones van het woonadres.
    Voor vervoer voor langere afstanden kan men de WMO-taxi niet gebruiken, dan moet men via bijv. Valys een aanvraag doen. Ik begrijp dus het woord “luxe” in dit artikel niet helemaal.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button
%d bloggers liken dit: