Den Helder

Wanbetalers kosten Den Helder bijna een ton

Advertentie:

Den Helder – Organisaties of inwoners die, veelal door faillissement, niet meer in staat zijn hun rekeningen te betalen, kostten de gemeente Den Helder vorig jaar bijna een ton aan gemeenschapsgeld. Het bedrag wordt oninbaar verklaard en opgaven vanuit een reserve.

Om precies te zijn gaat het om €93.130,76. Volgens wethouder Pieter Kos is dit geen uitzonderlijk bedrag. Van de voorziening wordt ieder jaar opnieuw gebruik gemaakt. Wanneer organisaties failliet gaan kunnen zij hun rekeningen niet meer betalen. Dit noemt de gemeente een ‘dubieuze debiteur’: “Het kan ook gaan om inwoners die bijvoorbeeld in de schuldsanering komen en een persoonlijk faillissement aangaan”, aldus Kos.

“Wanneer zij nog een rekening open hebben staan bij de gemeente, bijvoorbeeld de afvalstoffenheffing, kunnen we die niet innen. Dan wordt het bedrag verwerkt als oninbaar.” Het kan ook om grotere posten gaan. Bedrijven of organisaties binnen het netwerk van de gemeente kunnen failliet gaan, al komt dat niet vaak voor.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

2 reacties

    1. Incompetente bestuurders en raadsleden kosten niks? Gemeenschapsgeld wat door deze onbekwame figuren verspild is/wordt kosten geen miljoenen? Wachtgeld voor degene die hun functie kwijt raken, ook bij eigen schuld en eigenlijk daarna vaak genoeg middelen hebben voor hun bestaan kost niks? Rot toch op immorele, onetische zakkenvullers.

Wellicht ook interessant

Back to top button