Cultuur/NatuurNoord-Holland

Actie 30 dagen gezonder op herhaling

Adverentie

Noord-Holland – Na het succes van vorig jaar worden de inwoners van Noord-Holland door GGD Hollands Noorden weer uitgedaagd om mee te doen met de 30 dagen gezonder actie. De bedoeling is om in de maand maart weer gezonde gewoontes aan te leren. Vorig jaar deden bijna 3000 mensen mee aan deze actie. Dit jaar wordt natuurlijk gehoopt op nog meer deelnemers. Groen Kapitaal van de provincie Noord-Holland steunt het initiatief. Daarom is er dit keer extra aandacht voor de positieve effecten van de natuur op de gezondheid.

Alle inwoners worden uitgedaagd, jong en oud. Voor iedereen is de 30 dagen challenge anders. Bijvoorbeeld 30 dagen alcoholvrij, maar ook 30 dagen een half uur wandelen, hardlopen, water drinken, buiten in de natuur zijn, op tijd naar bed, complimenten geven, geen suiker in de koffie of thee, vegetarisch eten, dagelijks tijd nemen voor ontspanning, minder op sociale media of een andere uitdaging.

Meedoen kan individueel of in een groep. Door samen een uitdaging aan te gaan, hou je elkaar scherp en kan je ervaringen delen. Zo kan je bijvoorbeeld op je werk beginnen met de kachel lager zetten en allemaal een gekke trui aandoen of geef iemand een complimentje.

Aanmelden kan tot 1 maart, via www.30dagengezonder.nl. Deelname is gratis.
Na de aanmelding ontvangt de deelnemer de hele maand maart leuke informatie en inspirerende tips van de coaches, van andere deelnemers en van het 30dagengezonder team. Hiernaast kunnen de eerste 250 deelnemers een startpakket ontvangen en maken alle deelnemers die hun ervaringen delen kans op prijzen. Volg ook de actie op www.facebook.com/30dagengezonder.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button