Uitgaan

Urban Culture Festival keert terug in Den Helder

Advertentie:

Den Helder – Het Urban Culture Festival keert vrijdag 2 en zondag 4 februari terug in De Kampanje. Het theater wordt omgetoverd tot één grote urban playground met ruim baan voor alles wat de nieuwe generatie beweegt. Met spectaculaire urban sports demonstraties, workshops en verrassende optredens.

Het Urban Culture Festival biedt een uniek podium voor zowel beginnende als gevestigde talenten en initiatieven in verschillende street culture disciplines. Iedereen kan aanhaken en op eigen niveau meedoen. Onderdelen zijn dance, graffiti, house, hiphop, street art, streetdance, panna, skaten, AI kunst, gaming en spoken word.

Highlights zijn de Helderse Dance Demo door diverse Helderse dansgroepen, de pumptrack, BMX demo’s en workshops door Dez Maarsen, demo’s en workshops van wereldkampioen Groundmoves straatvoetballer Nasser El Jackson en de El Jackson Twins, beat & rap workshops, een afrodance workshop door Precious Alvares, een danceworkshop door Juvat, een housechoreo door Gino en de voorstelling Rhythm & Flow van ISH. Tussendoor kunnen de bezoekers chillen op het foodplein en genieten van een gevarieerd aanbod van street food & drinks.

Gratis toegang
Het Urban Culture Festival is vrijdag 2 februari alleen toegankelijk voor scholen. Op zondag 4 februari is het festival geopend van 12.00 tot 18.30 uur, de toegang is gratis. Het festival wordt ook dit jaar georganiseerd door Theater de Kampanje, Team Sportservice Den Helder, Rik Niks, House of Dance, Jongerenwerk Den Helder en Triade; een krachtenbundeling van de lokale organisaties uit Den Helder.

In de nieuwe theatervoorstelling Rhythm & Flow van ISH ontmoeten muzikanten, freerunners en hiphop dansers elkaar rondom de randen van het podium. Wat gebeurt er als de ritmes van deze verschillende disciplines samensmelten of juist met elkaar clashen? Een danser daagt een muzikant uit, ze voeren de beat op en voelen de adrenaline pompen. Zij storten zich vol overgave in elkaars flow. Voel je hartslag stijgen met spectaculaire choreografieën tegen een verticale muur, powermoves op een doorzichtige vloer en opzwepende livemuziek. Deze adembenemende show zorgt ervoor dat het publiek continu op het puntje van hun stoel zit. De voorstelling van ISH start om 19:00 uur. Kaarten voor deze voorstelling kosten € 15, en zijn verkrijgbaar via www.kampanje.nl.

Aanmelden voor activiteiten
Aanmelden voor de workshops BMX van Dez Maarsen, het straatvoetbal van Nasser El Jackson en Panna kan op de dag zelf bij de inschrijfbalie. Wil je meedoen aan dansworkshop van Precious, Juvat of Gino, meld je dan vooraf aan via www.kampanje.nl.

Het programma voor zondag 4 februari:
13.00 – 13.45 uur Helderse Dance Demo
13.30 – 17.30 uur Workshops en demo’s Nasser El Jackson & The El Jackson Twins
13.45 – 14.00 uur Rap/DJ
14.00 – 15.00 uur Danceworkshop door Juvat
15.00 – 15.15 uur Rap/DJ
15.30 – 16.30 uur Workshop Gino (The Jagg) Jagessar
16.30 – 16.45 uur DJ
17.00 – 18.00 uur Afrodance workshop door Precious Alvarez

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button