Hollands KroonUitgaan

“Circus of Life” naar de Cultuurschuur

Wieringenwerf – Theatergroep Eenhoorn komt woensdag 26 februari met hun nieuwe voorstelling “Circus of Life” naar de Cultuurschuur in Wieringenwerf. Een voorstelling – in circusstijl – met botsende thema’s zoals de snelle technologische vooruitgang, oude tradities, eenzaamheid, verbinding en authenticiteit. Theatergroep Eenhoorn, onderdeel van Esdégé Reigersdaal, stond vorig jaar met hun voorstelling Fier! in de Cultuurschuur. Nu komen zij samen met amateurspelers uit de regio en  professionele theatermakers naar Wieringerwerf en zetten zij met hun voorstelling “Circus of Life” de raadzaal op zijn kop.

Circus als metafoor voor het leven. Het circus barst van verhalen, emoties en een diversiteit aan mensen. Het is net het echte leven, maar ook die van onze theatergroep. Want circusartiesten worden doorgaans beschouwd als mysterieuze buitenstaanders, met andere normen en gewoonten dan in de normale wereld. Het leven is een circus. Want leven is stunten en stuntelen. Ik stuntel, dus ik ben. Het circus herinnert ons eraan dat de mislukking even waardevol is als het welslagen. In onze op perfectie gerichte maatschappij dreigt het falen echter naar de rand te worden gedrukt. Falen mag, zolang het maar in dienst staat van het te verwerven succes. Omdat het altijd sneller, beter en gewaagder moet.

Theatergroep Eenhoorn creëert met haar theaterprojecten nieuwsgierigheid en verwondering. Theater door buitengewone mensen met hun specifieke kijk op de wereld, waarbij de toeschouwer wordt uitgenodigd om met andere ogen naar de veranderende wereld te kijken.

Kijk mee op woensdag 26 februari in de Cultuurschuur te Wieringerwerf, Loggersplein 1 te Wieringerwerf. Aanvang 20:00 uur. Informatie en kaarten à € 13,50 via de website www.theatergroepeenhoorn.nl of www.decultuurschuur.nl.

Toon meer

Jamie Verboon

Mijn naam is Jamie Verboon (20) studente aan het Mediacollege in Amsterdam. Tijdens mijn stage bij Regio Noordkop richt ik mij vooral op redactiewerk en radio. Ik ben bereikbaar via jamie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button