Hollands Kroon

Eerste column “op stap met..” is een feit

Hollands Kroon – Burgemeester Rian van Dam is donderdag 6 februari voor het eerst op stap geweest met een gemeenteraadslid. De bedoeling hierachter is om meer begrip voor elkaar te hebben. Er worden plekken bezocht in de gemeente Hollands Kroon, die hun inspireren of motiveren voor zijn of haar werk. Hiermee leert zij raadsleden en specifieke gebieden in Hollands Kroon nog beter kennen. Enno Bijlstra is de eerste raadslid van de gemeente Hollands Kroon, die een column schrijft over “Op stap met..”

Hij nam haar mee naar voor hem bijzondere plekken rondom zijn woon- en geboorteplaats Winkel, Tijdens de ronde kwamen ze de eigenschappen die Bijlstra bewondert “passie en hartstocht” tegen. Zo bezochten ze het seminarie, dat is een opleidingsinstituut voor geestelijken in het klooster van Nieuwe Niedorp, het Kremlin, dat is de beeldentuin van Gerrit en Mientje Leegwater en de Wooncompagnie van Jan Berghout. Zij verbouwen de voormalige (senioren)aanleunwoningen van het Winkelmadepark naar starters- of senioren huurwoningen.

Bij deze “Op stap met..”, wilde Bijlstra laten zien hoe trots hij wel niet is op zijn dorp.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button