Hollands Kroon

Eerste column “op stap met..” is een feit

Hollands Kroon – Burgemeester Rian van Dam is donderdag 6 februari voor het eerst op stap geweest met een gemeenteraadslid. De bedoeling hierachter is om meer begrip voor elkaar te hebben. Er worden plekken bezocht in de gemeente Hollands Kroon, die hun inspireren of motiveren voor zijn of haar werk. Hiermee leert zij raadsleden en specifieke gebieden in Hollands Kroon nog beter kennen. Enno Bijlstra is de eerste raadslid van de gemeente Hollands Kroon, die een column schrijft over “Op stap met..”

Hij nam haar mee naar voor hem bijzondere plekken rondom zijn woon- en geboorteplaats Winkel, Tijdens de ronde kwamen ze de eigenschappen die Bijlstra bewondert “passie en hartstocht” tegen. Zo bezochten ze het seminarie, dat is een opleidingsinstituut voor geestelijken in het klooster van Nieuwe Niedorp, het Kremlin, dat is de beeldentuin van Gerrit en Mientje Leegwater en de Wooncompagnie van Jan Berghout. Zij verbouwen de voormalige (senioren)aanleunwoningen van het Winkelmadepark naar starters- of senioren huurwoningen.

Bij deze “Op stap met..”, wilde Bijlstra laten zien hoe trots hij wel niet is op zijn dorp.

Toon meer

Dirk Kalverboer

Dirk Kalverboer is stagiaire bij Regio Noordkop. Hij woont op Texel en maakt elke dag met groot enthousiasme de oversteek naar het vaste land. Dirk richt zich tijdens zijn stage op redactiewerk, filmen en editen. Dirk is bereikbaar via dirk@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button