Uitgaan

Geslaagd Valentijnsconcert La Mer

Advertentie:

Den Helder – La Mer verzorgde maandagavond in de Jos Post Zaal van Triade een Valentijnsconcert. Het koor telt zo’n veertig leden en in het kader van de liefde was de zaal versierd met rode hartvormige ballonnen. Het koor was gekleed met rode accenten en er stonden chocolaatjes en marshmallows in de vorm van hartjes op tafel.

De relatie van het thema met de liederen was soms niet direct. Het koor zong onder meer “Here comes the sun” over de lente en “When you believe” uit de film Prince of Egypt, met een gedeelte in het Hebreeuws gezongen.

Gastsolist Adriaan Bais kwam met zijn liederen dichterbij het liefdesthema. Hij zong met begeleiding van een muziekband het bekende nummer van Frans Halsema “Voor haar”, als ode aan de vrouw. Ook zong Bais een door hem zelf geschreven nummer getiteld “Liefde”, over wat de liefde met ons doet. Het koor zong daarna een drietal Nederlandstalige nummers, waarbij de tekst “vier hele kleine woordjes” in het nummer “Ik heb je lief” van Paul de Leeuw mooi sereen werd gezongen.

Bloembollen
Omdat de entree voor het concert gratis was, konden de bezoekers in de pauze voor een gering bedrag drankjes en bloembollen kopen, waarvan de opbrengst ten gunste kwam aan het koor. Helaas werd niet alles verkocht en moest de voorzitter na de pauze het publiek toch vragen “maak ons los”. Tijdens de pauze trakteerde het koor de bezoekers op gezonde snacks.

Na de pauze wisselden het koor en de solist elkaar weer af. Bais zong onder meer het bekende “She” van Charles Aznavour, want volgens Bais is iedere vrouw iemands koningin.

Jubileum
Na afloop bedankte de voorzitter van het koor in het bijzonder Frank Visser en Adrie Hoogeterp, die respectievelijk op piano en drums het koor hadden begeleid, omdat beiden ondanks ziekte toch aanwezig waren. De dirigent Arjen Busscher was meer dan tevreden en gastsolist Adriaan Bais vond het gezellig en goed. Volgend jaar heeft het koor in mei een jubileum, want dan bestaat La Mer veertig jaar.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button