TexelZakelijk

Ondernemers laten zich verrassen op de Whier

Adverentie

Texel – De Evenementenhal bij vakantiepark De Krim in De Cocksdorp staat maandag en dinsdag in het teken van de Whier. Dat staat voor Wadden horeca, hospitality, inspiratie event & pop up restaurant. Het is een beurs voor, door en over de horeca.

De beurs is georganiseerd door Valerie Jongeneel en het is de eerste keer dat dit evenement door haar georganiseerd is. Eerder werd dit festival gehouden in Sporthal Ons Genoegen in Den Burg. Samen met haar man Joram Timmerman, die chef-kok is, hebben ze een restaurant genaamd het Kook Atelier. Dat is te vinden op Oost en bedoeld om het oosten van het eiland op de kaart te zetten. Eerder waren de twee al actief in Den Burg, aan de Gravenstraat 3.

Bij het evenement is ook een mogelijkheid bij het verrassingsmenu aan te schuiven, voor lunch en diner, in twee- of viergangen. Die worden geserveerd volgens de vijf principes van Dutch Cuisine, in het speciale en tijdelijke Whier pop up restaurant.

Verduurzaming
De beurs is bedoeld om verduurzaming te promoten, door bezoekers bijvoorbeeld producten te laten eten die ze normaal eigenlijk niet klaarmaken, terwijl het wel gewoon kan. De meeste mensen eten nog vaak vlees uit het buitenland, maar op de beurs wordt nog eens benadrukt dat ook op Texel goede landbouw is, met goed vlees (zoals Texels rundvlees of Texels lamsvlees). Niet alleen vlees, maar ook vis of groente producten die eigenlijk weinig gegeten worden, maar die je wel kunt eten, worden op de beurs gepresenteerd.

Maar het is niet alleen eten dat op de beurs is te vinden. Ook zijn er innovatieve sloten (voor hotelkamers), Texels bier, anderen alcoholische drankjes van Texel, zoals Jutter en er zijn producten voor de hygiëne.

Kijk voor meer informatie op whier.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button