Den Helder

Ouderenbond PCOB helpt met belastingaangifte

Advertentie:

Den Helder – De PCOB (Protestants, Christelijke, Ouderen, Bond), afdeling Den Helder, is er als mensen er tegenop zien als in de maanden maart en april de aangifte voor de inkomstenbelasting over 2019 weer ingevuld moet worden. Vanwege het feit dat nu alles via de computer gaat, komt een HUBA (hulp belastingzaken) bij huis om samen de aangifte te doen. Ze doen dit door bij mensen aan huis te komen en in alle rust het formulier via de laptop in te vullen en dan digitaal te versturen.

Voor mensen met alleen AOW en een heel klein pensioen, is het doen van aangifte ook van belang als er ziektekosten zijn. “Sinds 2004 helpen wij als ouderenbond onze leden hiermee.” De belastinghulpen vullen niet alleen de aangifte in, maar bekijken samen met de klant ook de huurtoeslag en de zorgtoeslag voor 2019 en 2020, zodat ze niet bang hoeven te zijn dat er geld terug betaald moet worden.

Nu voor 2020 de grenzen van huurtoeslag zijn veranderd, is het mogelijk om in 2020 voor het eerst huurtoeslag aan te vragen. Alle Huba’s van de ouderenbond PCOB zijn bijgeschoold en zijn bekend met de materie. Er is maar één voorwaarden dat is lid zijn van de PCOB, of worden. De contributie is €30,00 per jaar. De hulp vraagt aan haar leden slechts €10,00 voorrijkosten.

Voor meer inlichtingen, bellen naar de coördinator dhr J.A.H Ellermeijer kan via 0223-633618.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button