Sport

Spaanse loting voor VZV in Challenge Cup

Advertentie:

WENEN – Bij de loting voor de kwartfinales van de Challenge Cup in Wenen is VZV aan het Spaanse BM Granollers gekoppeld. Het is voor het eerst in de geschiedenis van de Noord-Hollandse handbalvereniging dat ze in deze ronde van het Europese toernooi uitkomen. De heenwedstrijd in ’t Veld is in het weekend van 29 februari en 1 maart. De return is een week later in Catalonië.

In de achtste finales wisten de handbalsters van VZV overtuigend het Noord-Italiaanse SSV Brixen te verslaan. In de thuiswedstrijd werd het 29-24 voor VZV. Het duel in Zuid-Tirol wonnen de Noord-Hollandse vrouwen met 26-20. BM Granollers was in de vorige ronde over twee wedstrijden veel te sterk voor het Tsjechische DHC Sokol Poruba. Uit werd het 19-32. Het thuisduel eindigde in 40-23.

Halve finale
Mocht het VZV lukken om BM Granollers uit te schakelen en door te gaan naar de halve finales staat er wederom een Spaanse tegenstander te wachten. Dan neemt de ploeg van trainer Rolf Schulte het namelijk op tegen de winnaar van het duel tussen Aula Alimentos de Valladollid en Mecalia Atletico Guardes.

Toon meer

NH Nieuws

De bron van bovenstaand bericht is NHNieuws, de provinciale omroep voor Noord-Holland. Zij is mediapartner van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button