Den HelderUitgaan

Themamiddag over Napoleon en Den Helder

Den Helder – De Protestants Christelijke Ouderen Bond (PCOB) houdt woensdag 19 februari een themamiddag in de Vredeskerk aan de Torplaan. De bijeenkomst begint om 14.30 uur.

Toen Napoleon in 1811 Den Helder een bezoek bracht, gaf hij aan Jan Blanken Jansz. de opdracht om van Den Helder de grootste marinebasis met werf van Nederland te maken. En zo waren in 1822 de eerste bouwwerken op de Rijkswerf klaar.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft de Rijkswerf veel te lijden gehad, immers de bezetters maakten dankbaar gebruik van de werf. Gelukkig beleefde ‘Willemsoord’ een sterke bloeiperiode na de Tweede Wereldoorlog en werd Den Helder in 1947 aangewezen als hoofdmarinebasis van Nederland. Na 170 jaar verliet de marine in 1995 de Rijkswerf en kreeg de gemeente Den Helder een deel van terrein in beheer.

Woensdag 19 februari is Paul Schaap de spreker en hij vertelt alles over de historie van het Willemsoordcomplex, maar ook over de ontwikkeling van de Museumhaven die hier is opgezet na het vertrek van Defensie, in opdracht van de gemeente.

De toegang is gratis, een kopje koffie of thee kost € 1,00.

Toon meer

Jamie Verboon

Mijn naam is Jamie Verboon (20), ik was studente aan het Mediacollege in Amsterdam en liep enige tijd stage bij Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button