Sport

Gebroeders Schaap zoeken ijs om te trainen

Den Helder – De ijsspeedwaycoureurs gebroeders Bart en Niek Schaap zoeken ijs om met hun ijsspeedwaymotoren te trainen. Vorig jaar was Bart finalist voor het WK IJsspeedway en kreeg Niek een wildcard voor de laatste en vijfde finale in Heerenveen. Beiden reden Bart en Niek dat seizoen meerdere keren succesvolle wedstrijden in de Zweedse Liga.

Door corona wordt buiten Rusland nauwelijks meer gereden. Komend weekend is de finale WK in het Russische Toljatti. Afstand 2.921 kilometer vanaf Julianadorp. Iets te veel van het goede voor twee dagen wedstrijd waardoor de broers afzagen van een finaleplaats.

Om toch nog deze winter het gevoel te krijgen, zoeken ze nu een gelegenheid om te trainen en wellicht een demowedstrijd te rijden. De benodigde ronde moet vanaf 300 meter lengte zijn en het ijs moet het liefst minimaal 15 centimeter dik zijn. Als uitwijk zijn ze nog bezig op zoek naar geschikt ijs in Friesland.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button