Hollands KroonSportVideo

IJspret in Den Oever (video)

Den Oever – Eventjes geen zorgen over de lockdown en de avondklok, maar lekker de schaatsen onder en glijden maar. Het was een drukte van belang op het ijsbaantje dat midden in het dorp ligt. Van 14.00 uur tot 17.00 uur konden de kinderen tot 12 jaar zich lekker uitleven.

Als de vorst nog aanhoudt kan de baan nog een paar dagen open blijven. Op het ijsbaantje mocht alleen de jeugd schaatsen, omdat het ijs nog niet sterk genoeg is. Kinderen op de schaats en de ouders langs de kant. Alhoewel het bij sommige volwassenen wel behoorlijk begon te kriebelen om ook de ijzers onder te binden.

Mooi om te zien hoe de beginnelingen achter een stoel aan het stuntelen waren om hun eerste streken te maken. Bestuurslid Gerard de Haan van IJsclub Voorwaarts was in zijn nopjes met al die schaatsende jeugd. “Een pracht om te zien toch. Er bestaat ook nog een kans dat onze andere baan aan de Hofmanshaven vrijdag ook open gaat. Houdt hiervoor onze facebook in de gaten. Op de Hofmanshaven mogen dan misschien dan ook de volwassenen schaatsen. Dat is nog even afwachten wat de vorst doet.”

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button