Den HelderHollands KroonSchagenTexelZakelijk

Jaarverslag: Rabobank hielp ruim 50 clubs uit de Noordkop

Den Helder – Rabobank is betrokken bij veel lokale, maatschappelijke initiatieven en investeert een deel van de winst in de samenleving. Kan dat nog als de economie zwaar onder druk ligt? In het maatschappelijk jaarverslag laat Rabobank Kop van Noord-Holland zien hoe ze dat in 2020 toch deden.

2020 was een bewogen jaar. Covid-19 domineerde de samenleving, klanten en de bank. De coronacrisis zorgde voor een extra behoefte aan steun voor ondernemers, verenigingen en stichtingen, maar ook voor gezinnen en kwetsbare doelgroepen.

Via het Coöperatief Dividend hebben de vier Rabobanken in regio Noord-Holland Noord gezamenlijk ruim 3 miljoen euro geïnvesteerd. Om de gevolgen van het coronavirus voor verenigingen te verzachten, is een deel van dit bedrag gebruikt om een noodfonds op te richten. Regionaal werden ruim 200 verenigingen vanuit dit fonds ondersteund.

Kop van Noord-Holland
“In de Kop van Noord-Holland hielpen we meer dan vijftig clubs met een totaalbedrag van ruim € 55.000,-“, aldus een woordvoerster van de bank. “Bijvoorbeeld musea die opbrengsten misten doordat ze de deuren als gevolg van het coronavirus moesten sluiten. Of geplande activiteiten die niet door konden gaan, denk aan de viering van 75 jaar bevrijding, donateursconcerten, toernooien en activiteiten voor ouderen en de kwetsbare medemens. De extra bijdrage kwam voor veel clubs als geroepen.”

Met Rabo ClubSupport ondersteunde de bank wederom het verenigingsleven. “Vanuit het Coöperatief Dividend van 3 miljoen euro is € 975.000,- verdeeld over deelnemende verenigingen in regio Noord-Holland Noord. In de Kop van Noord-Holland werd op voorspraak van de ledenraad € 250.000,- geïnvesteerd, waarbij Stichting Hospice Schagen de meeste stemmen kreeg.”

Duurzamer groeien
Ondanks dat ondernemers voor enorme uitdagingen kwamen te staan vonden er ook mooie ontwikkelingen plaats op het gebied van duurzaam ondernemen. Zo daagde Rabobank 22 bedrijven uit Noord-Holland uit om een nieuw, circulair businessmodel te ontwerpen tijdens de Rabo Circulair Ondernemen Challenge. “Samen met onze partners KPMG en Provincie Noord-Holland brachten we circulaire kansen in kaart en verbonden we ondernemers met elkaar.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button