Den Helder

Proef afval scheiden in hoogbouw geslaagd

Den Helder – Halverwege 2019 startten gemeente Den Helder en HVC met de proef “Afval scheiden in hoogbouw”. Bewoners van de wooncomplexen aan de Hendrik Baskeweg en het Heiligharn konden zelf kiezen of ze mee wilden doen aan de afvalproef. In totaal deed 65% van de bewoners, 200 woonhuisaansluitingen, mee aan de proef.

In acht maanden tijd is zo’n 6.000 kilo gft & etensresten en 1.300 kilo plastic, blik en drinkpakken gescheiden ingezameld. Dit heeft gezorgd voor een daling van zo’n 35% van het restafval. Tijdens de proef is de hoeveelheid ingezameld papier ook met 9% gestegen terwijl hier geen extra containers voor zijn geplaatst.

Beter scheiden van huishoudelijk afval
Het belangrijkste doel van de proef was een betere scheiding van het huishoudelijk afval. Het werd bewoners daarom zo gemakkelijk mogelijk gemaakt om hun afval gescheiden in te leveren. Zo kwamen er extra containers, waaronder containers voor plastic, blik & drinkpakken en gft & etensresten. De verzamelcontainers op straat waren uitsluitend voor deelnemers van de proef toegankelijk.

Wethouder Peter de Vrij: “Er zijn mooie resultaten behaald in deze afvalproef in de hoogbouw. Alle deelnemers zijn glansrijk geslaagd voor deze test. Op basis van de resultaten van deze proef gaan we kijken of we ook bij andere hoogbouw locaties in Den Helder kunnen starten met het scheiden van afval.”

Toon meer

Laura Konkelaar

Dit bericht is geplaatst door Laura Konkelaar. Zij is stagiair bij Regio Noordkop en volgt de opleiding mediaredactiemedewerker op het Mediacollege in Amsterdam. Laura richt zich tijdens haar stage op redactiewerk, filmen en editen. Ze is bereikbaar via laura@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button