Texel

Vaccineren kan binnenkort ook op Texel

Texel – Minister De Jonge van Volksgezondheid stemt in met het advies van het RIVM om op Texel een mogelijkheid voor het vaccineren van ouderen te realiseren. Daarmee wordt tegemoet gekomen aan de indringende wens van inwoners, huisartsen en het gemeentebestuur.

Nu het ministeriële besluit er ligt, kan worden gestart met het uitrollen van de voor Texel bedachte strategie. Het is de bedoeling dat (mobiele) Texelaars vanaf 75 jaar op het eiland worden gevaccineerd. Nog niet bekend is waar deze vaccinaties worden gegeven. Zo’n locatie moet aan nogal wat eisen voldoen. Waarschijnlijk wordt de prikplek op korte termijn bekend gemaakt, net als de datum waarop wordt gestart met het vaccineren. Eilanders die inmiddels een uitnodiging hebben ontvangen, kunnen zelf bepalen of ze deze al willen inwisselen voor een prik aan vaste wal of dat ze nog even wachten voordat ze op Texel terecht kunnen.

Niet mobiele 75-plussers, bijvoorbeeld mensen die bedlegerig zijn, worden door de Texelse huisartsen bezocht. Zij krijgen het coronavaccin thuis. Behalve de 75-plussers komen ook inwoners van kleine woonvormen en zorgverleners in aanmerking voor vaccinatie op het eiland. Het besluit van de minister geldt niet alleen voor Texel. Ook op de andere Waddeneilanden kunnen ouderen zich op het eiland laten vaccineren. Per eiland is er een klein verschil in de leeftijdsdoelgroep.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button