Den Helder

Buurtregisseur verbindt kwetsbare ouderen met zorginstellingen

Advertentie:

Den Helder – Vanuit een gezamenlijke visie daadwerkelijke verbinding met en een echte spilfunctie in de wijk te vervullen, hebben AristoZorg, Zorggroep Tellus en Wonen Plus Welzijn gezamenlijk een buurtregisseur aangesteld. Deze buurtregisseur is werkzaam in de wijken Nieuw Den Helder en de Indische buurt te Den Helder.

Buurtregisseur Jacolyn de Vries vertelt: “Wij gaan op een laagdrempelige manier in gesprek met de wijkbewoners om erachter te komen of we iets voor ze kunnen betekenen en ze kunnen doorverwijzen naar de verschillende instanties. Mensen blijven steeds langer thuis wonen en hebben wellicht extra hulp nodig. Wij wijzen ze graag op de verschillende mogelijkheden. Dat kan ook iets kleins zijn, er zijn verschillende locaties waar mensen een kopje koffie kunnen drinken of meedoen aan een activiteit. Je hoeft niet alleen te zijn als je dat niet wilt.”

De buurtregisseur is een verbinder, netwerker en weet ouderen die behoefte hebben aan extra hulp te vinden. Voor de ouderen binnen de doelgroep coördineert de buurtregisseur hulp en een (samenwerkings)netwerk van diverse partijen om de cliënt heen. De buurtregisseur is voor de ouderen van Den Helder een belangrijk aanspreekpunt en vraagbaak. Hierdoor kunnen zij langer thuis wonen, met meer kwaliteit van leven.

Toon meer

Odessa Langeveld

Odessa is stagiaire bij Regio Noordkop. Ze studeert aan het ROC van Amsterdam en woont in Anna Paulowna. Ze is bereikbaar via odessa@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button