Sport

Glenn van Nierop geplaatst voor de finale NK stayeren

Wieringerwaard – Glenn van Nierop heeft zich met nog zeven stayers geplaatst voor de finale van het NK Stayeren. In de finale, op zondag, mogen reglementair acht stayers starten. Glenn is tweevoudig winnaar van de Tour de Lasalle en tevens drager van de RegioNoordkop trui en hij heeft zich serieus voorbereid samen met zijn gangmaker Marten Vosmer uit Ede. Daarnaast deed hij veel trainingen op de weg.

Dit NK kent een sterk deelnemersveld, waarin regerend Europees en Nederlands kampioen Reinier Honig zijn titel verdedigt. De wedstrijd gaat over 50 kilometer (200 ronden). Snelheden van boven de 80 kilometer per uur worden gehaald bij inhaalpogingen.

Als debutant zal Glenn van Nierop tot het uiterste moeten gaan om zich te handhaven. De start is zondag om 17:00 uur in het Sportpaleis Alkmaar aan de oostelijke randweg Alkmaar. De entree bedraagt vijf Euro. Voorafgaand zijn vanaf 10:00 uur NK’s omnium in vier verschillende categorieën. Een omnium bestaat uit de baanonderdelen, scratch, temporace, afvalkoers en puntenkoers.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button