GR2022DH

Helders Geluid presenteert verkiezingsdocument

Den Helder – De nieuwe politieke beweging Helders Geluid presenteert haar verkiezingsdocument genaamd ‘De inwoners gewoon centraal’. De leden geven aan te staan voor nieuwe politiek, waarbij er doelbewust niet is gekozen voor een uitgebreid verkiezingsprogramma maar voor een ‘levend’ document waarbij de inwoner centraal staat. Helders Geluid wil in nauw contact met de inwoners blijven en is groot voorstander van buurtreferenda.

“Een verkiezingsprogramma is vaak groot in omvang en al snel achterhaald. Wij gaan het anders doen. De wereld verandert in rap tempo. Hoe we dit willen bereiken? Wij vinden dat de bewoners van onze gemeente meer betrokken moeten worden bij de besluitvorming. Want samen zijn we de gemeente”, zo valt te lezen in het document dat vier pagina’s telt. Via het platform van de partij kunnen de inwoners van Den Helder hun mening blijven geven aan de partijleden, waardoor zij invloed blijven hebben op de lokale politiek.

In het document staan tien speerpunten, waaronder geen stadhuis op Willemsoord, meer geld naar sport, behoud van het huidige parkeerbeleid en behoud van de eigen identiteit. Het belang van democratische vernieuwing komt vaak terug in het stuk, zo pleit Helders Geluid voor een gekozen burgemeester en referenda bij grote beslissingen. Verder vindt de partij onder andere dat er in Den Helder meer ruimte moet komen voor feesten, evenementen en horeca. Ondernemers moeten veel vrijheid krijgen en de stad moet bereikbaar blijven voor automobilisten. Verduurzamen moet voor iedereen haalbaar zijn en het aanbod sociale huurwoningen wordt vergroot.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

1 reactie

  1. Hopeloos. De 10 speerpunten zijn 10 meer dan oer vervelende voor de neus hangende worsten of zo u wilt 10 bijeen geschraapte naar verwachting stemmen opleverende onderwerpen met een houdbaarheid en geldigheidsduur van drie dagen te weten 14, 15 en 16 maart. Weg wezen en al helemaal niet uw kostbare stem aan verkwanselen.

Back to top button
%d bloggers liken dit: