Overige

Mantelzorgcentrum op zoek naar consulent mantelzorg

Adverentie

Den Helder – Het Mantelzorgcentrum is op zoek naar een consulent mantelzorg. Die consulent moet het team versterken en zich vooral concentreren op het noorden van de Kop van Noord-Holland; Den Helder.

Wat doet een consulent eigenlijk? De consulenten van het Mantelzorgcentrum vertellen: “Het Mantelzorgcentrum is de gids voor mantelzorgers zodat zij hun energie en balans versterken, behouden of terugkrijgen. Als consulent lever je daar een grote bijdrage aan. Bij het werken met mantelzorgers kom je allerlei verschillende mensen met verschillende situaties en verschillende vragen tegen. De kunst en de uitdaging is om hier goed bij aan te sluiten en samen met de mensen te zoeken naar passende en helpende oplossingen. Dat vraagt inlevingsvermogen, aandacht, creativiteit en doorzettingsvermogen. Maar juist daardoor maak je een verschil voor mantelzorgers. Het maakt het werk zo boeiend en afwisselend”.

Bij het Mantelzorgcentrum zijn de lijnen kort, het is een kleine en daarmee flexibele organisatie. De consulenten: “Wat ik het mooist vind is dat je jouw ideeën direct en zelf kan uitvoeren. Er zijn geen lagen managers die jouw idee moeten beoordelen. Als consulent zitten we dicht op het vuur en zien we wat er nodig is voor mantelzorgers. Of dit nu een leuke attentie is of een digitale ontmoetingsgroep; zolang het past binnen onze opdracht, namelijk de mantelzorger in balans te helpen houden, dan is het goed.”

Bekendheid netwerk Den Helder
Een consulent moet dus creatief zijn en over inlevings- en doorzettingsvermogen beschikken. Waar moet de consulent nog meer aan voldoen? “Onze nieuwe collega werkt voornamelijk in Den Helder, dus het is handig wanneer je uit die omgeving komt. Dan ben je snel bekend met de omgeving, wat er te bieden is voor mantelzorgers, en wat leuke locaties zijn om activiteiten te organiseren.  Daarnaast heeft diegene een breed netwerk en werkt goed met anderen samen, zowel intern als extern. De consulent is goed in het organiseren van het eigen werk, in afstemming met de andere consulenten. Onze nieuwe collega moet mantelzorgers kunnen samenbrengen. Die ziet de meerwaarde van onderling contact, advies en ervaringen delen. Een ander belangrijk aspect van het werk van deze consulent is het bereiken van jonge mantelzorgers, een groep die redelijk onbekend is met het Mantelzorgcentrum.”

Al met al een heel interessant takenpakket voor deze nieuwe collega-consulent. Wat staat daar tegenover? De consulenten zijn het daar wel over eens: “Het is sowieso een superleuke baan, waarin je veel vrijheid krijgt, binnen bepaalde kaders. Het Mantelzorgcentrum is een kleine en flexibele organisatie waar het verloop laag is. We werken in een fijn team waarbij iedereen hetzelfde doel voor ogen heeft. Dus iedereen die zich in ons verhaal herkent: kom kennis maken en ervaar het zelf!”

Link naar de vacature: https://www.mantelzorgcentrum.nl/nieuws/vacature-consulent-mantelzorg

Meer informatie of solliciteren?
Veel informatie staat op onze website: www.mantelzorgcentrum.nl Voor specifieke vragen is het Mantelzorgcentrum bereikbaar via 0224 – 74 50 59 of info@mantelzorgcentrum.nl

Sollicitanten sturen hun cv en motivatie uiterlijk 1 maart naar Yuri van den Bogaerde, directeur Mantelzorgcentrum; yvandenbogaerde@mantelzorgcentrum.nl

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button