Hollands KroonPolitiek

Onafhankelijk Hollands Kroon vraagt naar negatieve gevolgen recycletarief

Hollands Kroon – De fractie van Onafhankelijk Hollands Kroon (OHK) vraagt zich iets meer dan een maand na de invoering van het recycletarief af wat nu precies de negatieve effecten zijn van het nieuwe beleid. Sinds 1 januari betalen inwoners van Hollands Kroon per keer dat zij hun afval inleveren een bedrag aan de gemeente. Hiermee wordt recyclen gestimuleerd.

Raadslid Lars Ruiter vraagt namens zijn fractie hoeveel het de inwoners van Hollands Kroon nu werkelijk meer kost, wanneer zij hun afvalcontainer elke keer dat deze wordt opgehaald langs de weg zouden zetten. Ook is Ruiter benieuwd naar de tarieven in andere gemeenten en welke gemeenten in de regio geen gebruik maken van een recycletarief. Daarnaast wil hij graag weten wat de kosten zijn die de gemeente moet maken bij een afvaldumping.

Er wordt namelijk soms gezegd dat het recycletarief het dumpen van afval onbedoeld stimuleert. In de vragen aan het college vraagt Ruiter dan ook hoeveel signalen er zijn geweest van afvaldumpingen en of de wethouder zich bewust is van het feit dat er huishoudelijk afval wordt gedeponeerd bij publieke vuilcontainers. Ten slotte wil OHK weten of het college inzicht kan bieden in de mate waarin vuilnis in de verkeerde afvalcontainer belandt.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button