GR2022DHVideo

Politiek belooft de ouderen al wat goed en juist is (video)

Advertentie:

Den Helder – Beloftes waren snel gedaan en wie liet weten dat er ook nog zoiets is als de eigen verantwoordelijkheid van de burger, die kreeg vanuit de zaal de wind van voren, want “we hebben niet allemaal het salaris van een wethouder”. De verkiezingsbijeenkomst in de Vredeskerk kon donderdag worden gezien als het officiële begin van de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen. De bijeenkomst was georganiseerd door de samenwerkende ouderenbonden en ook gericht op de senioren uit de gemeente. De opkomst leek met een kleine vijftig personen heel aardig, maar als de aan politieke partijen verbonden personen niet werden meegeteld, zaten er hooguit vijf of zes kiezers in de zaal. Desalniettemin was het een enerverende middag.

Dertien partijen namen deel aan de bijeenkomst, alleen de PVV en het nieuwe “Hart voor Vrijheid” waren er niet bij. Alle deelnemers mochten aan het begin in maximaal drie minuten uiteenzetten waarom Den Helder in maart juist op hen moet stemmen. Na de pauze was er gelegenheid voor verhalen en vragen vanuit de zaal. Het ging over de euro voor de wmo-taxi (die wordt binnenkort geschrapt, als we de politici in de zaal mogen geloven), over de wijkteams die maar niet komen (maar volgens de politici half februari echt van start gaan) en de lange wachttijden voor vanuit de wmo te verkrijgen hulpmiddelen. Die wachttijd is in de afgelopen raadsperiode alleen maar opgelopen, maar vrijwel alle partijen beloven daar met spoed werk van te maken, als ze straks eenmaal de gunst van de kiezer hebben gekregen.

Ook werd gevraagd naar de koppeling tussen AOW en het minimumloon, waarbij de in de raad aanwezige landelijke partijen werd voorgehouden dat straks niemand meer op hun stemt, als de in Den Haag genomen beslissingen niet worden teruggedraaid. Gelukkig lieten al die partijen weten al aan de bel te hebben getrokken, dus dat komt allemaal wel goed. Een ander groot probleem, volgens zaal en politiek, is de woningmarkt. De hoge huren, het tekort aan sociale huurwoningen en de daardoor stagnerende doorstroming is een ieder een doorn in het oog. Gelukkig hebben alle partijen hier prachtige plannen voor, dus op korte termijn is ook dit probleem opgelost. Als u tenminste wel op de enig juiste partij stemt op 14, 15 en 16 maart. Welke partij dat is? Volgens de politici zelf zijn ze dat allemaal, afhankelijk van aan wie je het vraagt. Hieronder een kort videoverslag van de 2,5 uur durende bijeenkomst.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

2 reacties

  1. Beloftes, beloftes….. en wat komt er in de praktijk van terecht? Er is veel teveel afstand tussen de wethouders en de burgers.
    Veel beloven en niets geven doet de gek in vreugde leven zullen ze wel denken.

Wellicht ook interessant

Back to top button