Den HelderPolitiek

PVV wil strenger optreden tegen dierenmishandeling

Advertentie:

Den Helder – De Helderse fractie van de PVV wil dat de gemeente strenger optreedt tegen dierenmishandeling. Bij de komende raadsvergadering op 14 februari dient de partij daarom een motie in waarmee het college wordt opgedragen om onderzoek te doen naar de mogelijkheden om dwangsommen en bestuurlijke boetes in te zetten tegen daders van dierenmishandeling.

Een bestuurlijke boete is een boete die door sommige instanties zonder tussenkomst van het Openbaar Ministerie of een rechter kan worden opgelegd. De wet stelt gemeenten in staat bij overtreding van de APV een bestuurlijke boete op te leggen aan de overtreder. Naast een bestuurlijke boete kan ook een dwangsom worden opgelegd, om herhaling te voorkomen.

Vincent van den Born, fractievoorzitter van de PVV, ziet beide als een goed middel om dierenmishandeling tegen te gaan. Verwaarlozing en mishandeling van dieren komt volgens Van den Born nog steeds voor, ook in Den Helder. De gemeente moet alle middelen die zij tot haar beschikking heeft gebruiken om dit tegen te gaan.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button