Den HelderPolitiek

Wethouders gaan uitdaging GroenLinks aan

Den Helder – Wethouders Pieter Kos, Michiel Wouters, Peter de Vrij en Kees Visser gaan de uitdaging van GroenLinks fractievoorzitter Marije Boessenkool aan. Op 26 februari testen zij de toegankelijkheid van de Helderse binnenstad door eerst geblinddoekt en daarna in een rolstoel een afstand door het centrum af te leggen. Ze verzamelen die dag om 14.00 bij Café Bom Dia.

Twee opdrachten
GroenLinks Den Helder vraagt met het initiatief aandacht voor de uitvoering van het aangenomen beleid rondom inclusie en hoopt dat door de actie de situatie van mensen met een fysieke beperking in de volgende raadsperiode meer aandacht krijgt. Verbeteringen met betrekking tot toegankelijkheid moeten sneller plaatsvinden. De wethouders zullen van de C&A naar de koffiecorner in de bibliotheek lopen met een geblindeerde skibril en alleen met behulp van een blindengeleidestok. Vervolgens gaan zij van de bibliotheek naar de kassa van het Reddingmuseum, in een rolstoel. Volgens GroenLinks is dit een grotere opgave dan in eerste instantie lijkt, en dat is nu juist het probleem.

Kees de Jager
GroenLinks fractielid Kees de Jager hield zich jarenlang bezig met inclusie en toegankelijkheid binnen de gemeente. Hij overleed in 2019. De partij wil zich blijven inzetten voor inclusie van alle Heldenaren. Recentelijk kwam GroenLinks met het initiatief om jaarlijks de Kees de Jager prijs uit reiken aan het beste idee rondom inclusiviteit.

Belangstellenden mogen het na afloop ook zelf proberen. GroenLinks Den Helder hoopt dat er duidelijke verbeterpunten naar boven komen tijdens deze uitdaging. Als dank voor hun sportiviteit en inspanning biedt de partij de wethouders na afloop graag een kopje koffie, thee of chocolademelk aan. Met voor de liefhebbers een stukje appeltaart.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button