Den HelderJeugd

Leerlingen organiseren herdenking

Den Helder – De leerlingen van leerjaar 8 van Sarkonschool De Windwijzer hebben een herdenking georganiseerd bij het monument op de vijfsprong in Den Helder. De school heeft dit monument geadopteerd met het project “adopteer een monument”.

De Windwijzer besteed jaarlijks aandacht aan het project “Oorlog en vrede”, waarbij kinderen zicht verdiepen in hun familiegeschiedenis, de oorlogsgeschiedenis van Den Helder en de oorlog in voormalig Nederlands-Indië. Kinderen leren verschillende kanten van de geschiedenis te bekijken. Aan het einde van het project organiseren de kinderen een herdenking. Ze hebben geleerd welke onderdelen en rituelen bij een herdenking horen. De kinderen hebben een plan gemaakt en taken verdeeld, zoals het bestellen van bloemen en het organiseren van geluid. Nadat zij een fietstocht hebben gemaakt langs verschillende oorlogsmonumenten in Den Helder hebben zij de herdenking uitgevoerd.

Aan het einde van het schooljaar dragen de leerlingen het monument symbolisch over aan leerjaar 7, zodat zij volgend jaar een herdenking organiseren. Dit jaarlijkse project draagt bij aan het besef van oorlog en vrede en burgerschap.

Toon meer

Richard de Graaf

Richard is werkzaam bij Regio Noordkop als weekendredacteur. Hij is bereikbaar via richard@regionoordkop.nl Nieuws voor de omroep? Stuur het naar nieuws@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button