Recensie

Magic Mike’s last dance

Strippende mannen zijn een feestje voor dolenthousiaste en gillende dames. De filmindustrie is daar sinds de film The Full Monty uit 1997 ook achter gekomen. Sindsdien zijn er meerdere films geweest zoals met de Chippendales. In 2012 kwam de acteur Channing Tatum met de eerste Magic Mike film. Die film was gebaseerd op zijn eigen ervaringen. Voordat Tatum acteur werd was hij een actieve stripper in Talpa Florida.

In die eerste film maken we kennis met zijn alter ego Mike, die naast zijn baan als bouwvakker ‘s avonds met een groep mannen stripshows gaf. Zijn doel was echter geld verdienen om een bedrijf te kunnen starten waarin hij exclusieve meubels zou ontwerpen en maken. In 2015 kwam de door Gregory Jacobs geregisseerde film Magic Mike XXL uit waarin Mike toch weer met zijn oude groep opnieuw het podium betrad. Regisseur Steven Soderbergh (Erin Brockovich), die de eerste film regisseerde, is nu weer terug om de opzwepende bewegingen van Magic Mike en de andere mannen voor het publiek vast te leggen.

’s Last Dance – foto Claudette Barius
Theater
We zien Mike (Tatum) als ingehuurde barkeeper op een liefdadigheidsfeestje van rijke Maxandra Mendoza (Hayek). Als hij door één van de vriendinnen van Maxandra (Max) wordt herkend als de vroegere stripdanser Magic Mike is de in scheiding liggende Max meer dan geïnteresseerd. Zij daagt hem uit om voor haar te dansen. Zwaar onder de indruk vraagt ze hem om met haar mee te gaan naar London waar zij een oud, maar bekend theater bezit. In het theater, waar op dat moment een klassiek toneelstuk speelt, wordt Mike voor het blok gezet om de regie over te nemen en er een show van te maken. Mike moet wel groeien in zijn nieuwe rol en loopt tegen de nodige tegenstand op. Max is er echter opgebrand dat hij doorzet.

De film, met een wat mager verhaal, is vooral een kunstwerk als het om het dansen gaat. Channing Tatum (The lost city) weet 13 jaar na de eerste film nog steeds opwindend op, over en onder de dames te bewegen. De choreografie van de strippende mannen is perfect en laat weinig ruimte meer voor de erotische fantasie van de vrouwelijke toeschouwers. Salma Hayek (Hitman’s Wife Bodyguard) is de mooie, rijke en standvastige Max. De in Mexico geboren actrice heeft van zichzelf al een temperamentvolle uitstraling, die in handen van Mike alleen maar versterkt wordt.

Ayub Khan-Din moet zeker genoemd worden als Victor, de butler en chauffeur van Max. Hij is de keurige wijze man die zo zijn grappige kantjes heeft. Zo mag hij regelmatig op de eigenwijze dochter van Max passen. Jemelia George is dochter Zadie die zeer kritisch is naar haar moeder. De Engelse actrice Vicki Pepperdine weet de stijve en truttige gemeenteambtenaar Edna Eaglebauer perfect te spelen. Een film waar best wat gelachen kan worden, maar die vooral bedoeld is om de perfect gevormde kerels met de bijbehorende erotische bewegingen tentoon te stellen.

Regie: Steven Soderbergh
Met: Channing Tatum, Salma Hayek, Ayub Khan-Din, Juliette Mohamed, Vicki Pepperdine, Suzanne Bertish, Christopher Villiers, Nancy Carroll
Kijkwijzer: 12 jaar

Toon meer

Ad Bak

Ad Bak is de vaste filmrecensent van Regio Noordkop. Eens per week bezoekt hij Kinepolis in Den Helder voor een verslag van een nieuwe rolprent. De recensies worden doorgaans op zaterdagochtend online gezet.

Wellicht ook interessant

Back to top button