Overige

Meer Bomen Nu verplant van kansarme naar kansrijke plekken

Advertentie:

Hollands Kroon – Meer Bomen Nu oogst overdadige en ongewenste zaailingen uit natuurgebieden. Deze worden vervolgens weggegeven aan liefhebbers die willen planten.

Op vrijdag 16 februari vanaf 9.30 uur wordt de oogstdag in Hippolytushoef (bij parkeerterrein zwembad De Venne) gecombineerd met een korte workshop. Op deze dag wordt gestart met het uitbreiden van de bomenkennis. Aan de hand van voorbeelden worden er twintig verschillende veel voorkomende boom- en struiksoorten geleerd te herkennen herkennen. Na de theorie gaat de organisatie aan de slag gaan met struikwilgen oogsten.

De oogstdag van zaterdag 17 februari is vanaf 10.00 uur in het rietland van Nieuwesluizerweg (ter hoogte Waardpolderhoofdweg) nabij Wieringerwaard. Hier staan elzen en wilgen die met hulp van Landschap Noord-Holland geoogst worden.

Vergroening
Meer Bomen Nu verplant de vierde winter op rij zaailingen, struiken en stekken van kansarme naar kansrijke plekken bij boeren en burgers. Boompjes die anders zouden vergaan, krijgen zo toch de kans om uit te groeien tot een volwassen exemplaar. Zo wordt onze omgeving sneller en goedkoper vergroend. Dat houdt klimaatverandering tegen, vergroot de biodiversiteit en geeft handelsperspectief aan iedereen met klimaat zorgen.

Op de uitdeeldagen van 2 maart (Schagen) en 3 maart (Middenmeer) worden de boompjes gratis uitgedeeld aan liefhebbers. Aanmelden kan via de bomenplanner.

Toon meer

Alicia Vos

Alicia Vos is weekendredacteur- / verslaggever voor Regio Noordkop en Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via de redactie, per e-mail: alicia@regionoordkop.nl en telefonisch via 0625112486.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button