Den Helder

Opening nieuw clubgebouw KCWF

Adverentie

Den Helder – De Kynologenclub West Friesland heeft vijf vestigingen in Noord-Holland (Heerhugowaard, Heiloo, Hoorn, Schagen en Den Helder). De vestiging in Den Helder heeft jaren een fijne samenwerking gehad met de rugbyclub aan de Linieweg in Den Helder. Een lang gekoesterde wens komt uit, want op 18 maart wordt in Den Helder een nieuw clubgebouw geplaatst.

De KCWF in Den Helder heeft jarenlang gebruik gemaakt van een ruimte van de rugbyclub. De KCWF was er enorm mee geholpen: de pups en de eigenaren stonden droog, maar daar was dan ook alles mee gezegd. De lang gekoesterde wens voor een eigen plek bleef bestaan. Omdat het gebouw van de rugbyclub niet meer voldeed aan de eisen van deze tijd, moest het gebouw veranderd worden. Dit betekende concreet: nieuwbouw.

Ontwikkelingsfase
Gedurende de ontwikkelingsfase was er sprake van een samenwerkingsverband tussen de sportverenigingen. Om verschillende redenen heeft de KCWF gekozen voor de mogelijkheid om te investeren en een eigen prefab clubgebouw te plaatsen. Een traject van ruim twee jaar besprekingen, overlegrondes en onderhandelingen heeft ertoe geleid dat in maart van dit jaar een prachtig nieuw gebouw wordt geplaatst. Het gebouw komt compleet aan geschilderd, afgewerkt en de keuken al geplaatst.

In de weken na deze plaatsing volgen de nutsaansluitingen en verzorgt de gemeente Den Helder de bestrating rondom het clubgebouw. En dan eindelijk een eigen ruimte voor de puppylessen, voor lezingen en andere cursussen. Een kopje koffie kan gezet worden, en de honden mogen eindelijk mee naar binnen. Op 17 mei is tijdens de Landelijke Dag van de hond de officiële opening.

Dag van de Hond
Voor de tiende keer wordt op zondag 17 mei 2020 de landelijke Dag van de Hond georganiseerd. Dit jaar staat het thema ‘’Kind & Hond’. centraal. Op deze dag opent de Kynologen Club West-Friesland (KCWF) aan de Linieweg 23b in Den Helder haar eigen deuren voor iedereen die geïnteresseerd is in honden en in activiteiten met honden. De Dag van de Hond is gratis toegankelijk.

Voor mensen die een hond willen, kunnen kennis maken met verschillende soorten rassen en kunnen informatie krijgen over de aanschaf, de verzorging, de opvoeding en training van een hond. Tussen 11.00 en 15.00 uur worden niet alleen demonstraties gegeven van hondensporten, maar de bezoekers kunnen ook meedoen met hun hond. Er zijn demonstraties van bijvoorbeeld flyball. De hele dag kunnen mensen met hun hond deelnemen aan sportieve activiteiten.

Informatie en de tijden van het programma: www.kcwf.nl/ kring Den Helder.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button