Rugbyers RCDH hard onderuit tegen kampioen Alkmaar

Den Helder –  RCDH beleefde zondag een zware wedstrijd tegen koploper Alkmaar. Het Helderse rugbyteam kon niet veel meer doen dan te proberen van de nul te komen. Alkmaar won uiteindelijk met 97-7 en daardoor is het niet meer in te halen door de nummer twee in de competitie. Alkmaar is kampioen.

Alkmaar drukte vanaf het eerste fluitsignaal hun stempel op de wedstrijd met snelle aanvallen op de gaten in de Helderse verdediging. Ternauwernood konden de jutters voorkomen dat de score in de honderd kwam.

Door werk en blessures moest het team uit Den Helder het zonder een aantal vaste krachten doen. Hierdoor was het bankje met wissels niet ruim gevuld. Thuis werd met 5-48 verloren en dus maakte het team zich op voor een zware wedstrijd. Na de eerste score binnen twee minuten bleek dit ook waarheid te worden. Hoe Den Helder het ook probeerde, Alkmaar speelde klinisch en gevarieerd en brak steeds weer door de tackles heen om de bal achter de lijn te brengen. Pas in de tweede helft leek RCDH weer initiatief terug te pakken en ging het meer aanvallen.

Alkmaar
De verdediging van Alkmaar leek echter niet te doorbreken. Steeds heroverden zij de bal en kwamen ze met een snelle counter waar RCDH dan te laat op reageerde. Pas laat in de tweede helft wist Nils Rabeljee een aanval af te maken door de laatste verdedigers aan de kant te beuken en de gehate nul weg te krijgen.

Uiteindelijk wist Alkmaar net aan de honderd punten niet te halen en keerde RCDH met een stand van 97-7 huiswaarts. RCDH neemt het zondag 24 maart in een uitwedstrijd op tegen Amsterdam.