Overige

Interactief spel Sociale Slimmeriken in een nieuw jasje gestoken

Den Helder – Voor mensen met een verstandelijke beperking is sociale media leuk en handig, maar ze brengen ook lastige keuzes en risico’s met zich mee. Voor cliënten, begeleiders, maar ook voor ouders en familie is er het spel Sociale Slimmeriken, ontwikkeld door ‘s Heeren Loo. Het spel is in een nieuw jasje gestoken. Samen maakt ‘s Heeren Loo mensen met een verstandelijke beperking mediawijs, maar iedereen die te maken heeft met sociale media kan het spel spelen en kan ervan leren.

Sociale Slimmeriken is een interactief spel over de keuzes die gemaakt worden op sociale media. De kracht zit hem vooral in de eenvoud. De basis van Sociale Slimmeriken is namelijk: Memory. Wanneer er twee dezelfde kaartjes hebt gevonden, bijvoorbeeld met een camera erop, kan er samen gepraat worden over het gebruik van een webcam.

Er zitten ook een paar doe-opdrachten in het spel. Daardoor ontstaat er een leuke dynamiek in de groep. De laagdrempeligheid in het spel levert vaak goede en leerzame gesprekken op begeleiders hoeven ook helemaal geen expert te zijn.

Bestellen
Het spel is voor jongeren met een licht verstandelijke beperking, oudere cliënten, begeleiders, maar ook voor vrienden en familie. De nieuwe editie is te bestellen voor € 35,95 via www.sheerenloo.nl/sociale-slimmeriken.

Toon meer

Laura Konkelaar

Dit bericht is geplaatst door Laura Konkelaar. Zij is stagiair bij Regio Noordkop en volgt de opleiding mediaredactiemedewerker op het Mediacollege in Amsterdam. Laura richt zich tijdens haar stage op redactiewerk, filmen en editen. Ze is bereikbaar via laura@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button