JeugdUitgaan

Nieuwe audiotours voor het Reddingmuseum

Advertentie:

Den Helder – Dankzij de Samenwerkende Maritieme Fondsen, het Dorus Rijkers Fonds en het Cultureel Kickstartfonds, kon het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers nieuwe audiotours laten maken die goed paste bij de nieuwe routing. Het is gecreëerd om bezoekers een veilig en leuk bezoek te garanderen in tijden van corona en daarna. Daarbij kon het museum een geheel nieuwe audiotour ontwikkelen voor buiten op Willemsoord.

Het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers is onderdeel van Willemsoord, een voormalige scheeps- en onderhoudswerf dat begin 19de eeuw tot eind 20ste eeuw gebruikt werd door de Koninklijke Marine. Op dit terrein liggen vele oude verhalen verscholen. Het is een haven en rustplaats voor vele historische schepen, zo ook voor de vloot van het Reddingmuseum. Met deze audiotour, die buiten het museum start, ontdekt de deelnemer de rijke geschiedenis van dit terrein en haar ‘bewoners’, de vele oude schepen die hier aangemeerd liggen. Een prachtige stukje Helders cultureel erfgoed komt hier tot leven.

Audiotour in het Reddingmuseum
Als het Reddingmuseum weer haar deuren kan open voor het publiek, kunnen bezoekers met de gratis nieuwe audiotour in het museum de spannende verhalen van het reddingswezen ontdekken. De audiotour leidt bezoekers langs een aantal van de mooiste objecten uit de collectie en neemt mensen mee naar het strand, de woeste zee en is het mogelijk je kennis te laten maken met een paar legendarische redders van vroeger.

Voor de kinderen is er een avontuurlijke audiotour buiten en binnen. Binnen kunnen de kleine redders vragen beantwoorden en een reddersmedaille winnen. Buiten gaan ze mee op avontuur langs dezelfde plekken als de buiten audiotour voor volwassen. Zo kunnen kinderen samen met hun vader en moeder er een echt familie-uitje van maken. Ook voor deze buitentour vraagt het museum een kleine vergoeding.

Meer informatie is te vinden op www.reddingmuseum.nl/audiotours

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button