Hollands KroonPolitiek

Ondernemers mogen tijdelijk extra woonunits plaatsen in Hollands Kroon

Advertentie:

Hollands Kroon – Ondernemers die tijdelijke medewerkers huisvesten, moeten er nog altijd voor zorgen dat zij 1,5 meter van elkaar kunnen houden. Ook bij hun slaapplek. Om die afstand te garanderen hebben zij ieder een eigen slaapkamer nodig. Daarom heeft het college van Hollands Kroon besloten dat ondernemers tijdelijke woonunits mogen plaatsen. Op die manier kunnen zij iedere tijdelijke werknemer een eigen slaapkamer geven.

Tijdelijke bouwwerken worden voor een periode van maximaal vier maanden gedoogd. Het gebouw moet uiteraard (brand)veilig zijn en geen overlast veroorzaken. Op die manier is het toegestaan om het seizoen 2021 te overbruggen, zolang de corona maatregelen gelden. Na deze periode, van maximaal vier maanden, moeten de bouwwerken worden verwijderd en verwijderd blijven. Ondernemers die tijdelijke werknemers huisvesten krijgen een gedoogbrief. Aan het gedogen van deze situatie zijn een aantal voorwaarden verbonden.

Meer informatie is te vinden op https://www.hollandskroon.nl/inwoners/nieuws/ondernemers-die-tijdelijke-medewerkers-huisvesten-mogen-tijdelijk-extra-woonunits

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button