Hollands Kroon

Hollands Kroon houdt bijeenkomst voor mensen uit Oekraïne

Alle inwoners zijn welkom

Hollands Kroon – De gemeente Hollands Kroon houdt zaterdag (12 maart) een samenkomst voor mensen uit Oekraïne die in Hollands Kroon wonen. Tijdens de bijeenkomst houdt burgemeester Rian van Dam een toespraak en er wordt een minuut stilte gehouden om slachtoffers van de oorlog te herdenken.

Het is de dag van solidariteit met Oekraïne. “Wij staan op deze dag stil bij al het leed wat gebeurt in Oekraïne en vragen aandacht voor vrede”, zo laat de gemeente weten. “Inwoners die de mensen uit Oekraïne een warm hart toedragen, zijn van harte welkom om hier ook bij aanwezig te zijn. De bijeenkomst is bij het Kerkje van Anna Paulowna aan de Molenvaart 21 van 13.00 tot 15.00 uur.”

Gemeentelijke diplomatie kan grenzen beslechten tussen gemeenschappen uit alle culturen en aandacht vragen voor de principes van democratie. Eurocities heeft daarom gemeenten opgeroepen op 12 maart samen met haar inwoners, in het bijzonder de Oekraïense en Russische gemeenschap, bij gemeentehuizen stil te staan en op te roepen tot een vreedzame oplossing voor het conflict in Oekraïne.

Programma
13:00 uur Woord van welkom door burgemeester Rian van Dam
13:15 uur Naar buiten. Vlag wordt gehesen op het Kroondomein (gebouw naast de kerk). Begeleid door Hans Elling op trompet.
13:30 uur Terug in het kerkje
13:40 uur Speech van burgemeester Rian van Dam in het Engels gevolgd door een minuut stilte voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne.
14:00 uur Speech van Mariia Fedorenko in het Oekraïens
14:10 uur Muziek
14:30 uur Gelegenheid om elkaar te spreken en een wens in de wensboom te hangen
15:00 uur Einde

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button