Hollands KroonVideo

Jolanda heeft PSMA en gaat voor de top van de Mont Ventoux (video)

Advertentie:

Hippolytushoef – “Samen bereiken wij de top!” Dat is de slogan van de 59-jarige Jolanda Schoonhoven, die op 9 juni voor de tweede keer de bekende en beruchte berg de Mont Ventoux wil beklimmen. Jolanda doet mee, omdat zij in maart 2021 de diagnose PSMA, een vorm van ALS, heeft gekregen. Een grote klap voor haar en haar echtgenoot Jan Anne Schoonhoven.

De beklimming doen zij samen en vorig jaar viel het op dat er een aantal groepjes waren die een team vormden. Dat inspireerde hen om dit jaar met een gróót team aan de start te verschijnen. “Wij zijn een campagne begonnen met een eigen team met de naam ‘ALStoppers.nu’ en het streven is honderd deelnemers bijeen te krijgen om die 21 kilometer hoge berg te bedwingen. Wandelaars, hardloper, elektrische fietser of wielrenner? Iedereen is welkom “, aldus Jolanda en Jan Anne.

Buiten de beklimming van de Mont Ventoux willen zij meerdere acties op touw zetten om geld binnen te halen. Er komt onder meer een flessenactie en de bekende cabaretier Jochen Otten komt naar ’t Vikingschip in Den Oever. Kijk voor meer informatie op www.alstoppers.nu.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button