Den HelderVideo

Leerlingen De Dijk krijgen les over krijgsgevangenen in Japan (video)

Den Helder – Groep 8 van basisschool De Dijk in Den Helder kreeg vrijdagochtend les van gastdocent André Schram. André vertelde het verhaal van zijn vader Johan en collega Henk, die beiden krijgsgevangene waren in Japan tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Henk Kleijn, nu 97 jaar, was zelf ook aanwezig in de les en dat maakte veel indruk. “Ik vond het heel interessant en je leert er ook veel van. Nu ook met de oorlog in Oekraïne dat mensen vechten voor hun vrijheid”, zegt Yoneill. Chelsea haakt daarop aan: “Ik lees veel boeken over de oorlog en ik vind het interessant om te weten wat er dan is gebeurd”.

André Schram vindt het belangrijk om te vertellen dat er geknokt is voor de vrijheid die de kinderen nu nog steeds hebben. “Ik doe dit met groot plezier, kinderen stellen telkens weer nieuwe en andere vragen”, zegt Schram. “Het is dankbaar werk en ik doe het heel erg graag.”

Toon meer

Sanne Scharloo

Sanne Scharloo werkte tussen januari 2020 en september 2022 als AV-specialist bij Regio Noordkop. Inmiddels heeft ze haar carrière voortgezet als editor bij Nienke Plas.

Wellicht ook interessant

Back to top button