Uitgaan

Nationaal Reddingmuseum én Marinemuseum wederom Kidsproof

Advertentie:

Den Helder – Het Nationaal Reddingmuseum én het Marinemuseum te Den Helder zijn beide weer Kidsproof bevonden voor 2024 door de Museuminspecteurs. De cijfers worden volgende week bekend gemaakt. Dit kwaliteitsstempel laat zich het beste vergelijken met de Michelinsterren van de museumwereld. Ook dit jaar waren de jonge museuminspecteurs weer vol lof over beide musea.

Museumkids.nl is een online platform van de Museumvereniging waar kinderen op speelse wijze in aanraking komen met de musea in Nederland. Het primaire doel is het stimuleren van de interesse en bezoek van kinderen aan musea, zowel online als offline. Alle musea in Nederland hebben op Museumkids een profielpagina met ruimte voor actuele tentoonstellingen. Bezoekers van Museumkids kunnen via de inspecties van de Museuminspecteurs ook zien wat kinderen van een museum vonden.

Combiticket
Als twee bekende nautische musea op steenworp afstand van elkaar, werken het Nationaal Reddingmuseum en het Marinemuseum al jaren samen door middel van een combiticket. Zowel kinderen als volwassenen kunnen tegen een sterk gereduceerd tarief beide musea bezoeken. De combitickets gingen dit jaar ook weer als warme broodjes over de toonbank. Met de komst van de combitickets zorgen de musea voor een complete beleving van zowel het reddingwezen als de marine.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button