Cultuur/NatuurDen Helder

Bestuur Huisduiner Belang dreigt leeg te lopen

Huisduinen – Door het vertrek van 4 bestuursleden dreigt de vereniging voor lokaal welzijnswerk Huisduiner Belang op de aankomende jaarvergadering op 20 april 2023 vrijwel zonder bestuur komen te zitten. De functie van penningmeester was reeds vacant, en ook de positie van secretaris werd al tijdelijk waargenomen. Naast voorzitter Jan Dop lijkt daarmee met algemeen bestuurslid Peter van Beusekom – vooralsnog – 1 bestuurslid over te blijven.

Op het moment dat er zorgen spelen over het fundament van de vuurtoren Kijkduin, in de volksmond ‘De Lange Jaap‘, dreigt daarmee een andere belangrijke pijler onder de Huisduiner samenleving in zwaar weer te verkeren. Dit tenminste afgaande op de meest recent verschenen Dorpskrant van de vereniging.

Daarom voor alle geïnteresseerden de oproep vanuit het bestuur van de vereniging Huisduiner Belang: eventuele kandidaten voor een bestuursfunctie en in het speciaal voor de post van penningmeester en secretaris kunnen zich melden, graag zelfs: info@huisduinerbelang.nl

‘Ik heb door mijn bestuurswerk voor Huisduiner Belang veel inzicht gekregen over de voortgang en werkzaamheden binnen de vereniging, en heb daardoor goed kunnen integreren in het dorp. Ik kijk daarom terug op een waardevolle periode als bestuurder’ zoals voormalig bestuurslid Marc Dust het na 5 jaar deel uit te maken van het bestuur het eerder verwoordde.

Toon meer

Richard de Graaf

Richard is werkzaam bij Regio Noordkop als weekendredacteur. Hij is bereikbaar via richard@regionoordkop.nl Nieuws voor de omroep? Stuur het naar nieuws@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

2 reacties

  1. Mijn eerste gedachte toen ik dit artikel las was; ´als de welzijnswerkers op de vloer die bij de mensen thuis komen maar niet weglopen´. We moeten denk ik met zijn allen een voorbeeld nemen aan Jos de Blok. Hij kwam met het geniale plan (helaas ernstig ten koste van zijn gezondheid door enorme tegenwerking uit werkelijk alle hoeken tot op regeringsniveau aan toe) om een thuiszorgorganisatie op te starten nadat hij zelf wijkverpleegkundige was geweest. Heel veel bestuurlijk werk bestaat namelijk slechts uit ´mee eten´. Zelf kon ik De Blok ook zeer eenvoudig benaderen toen dat een keer nodig was. De Blok geeft voordrachten door heel Europa over zijn succesvolle zorgplatform zonder noemenswaardig bestuur, ik zag er 1 op Malta. Het grootste probleem om de ommezwaai in denken te bewerkstelligen blijken de bestuurders zelf te zijn die vanzelfsprekend hun status, aanzien en de te behalen voordelen en privileges die bij de functie passen in gevaar zien komen. Overigens is dat een zeer menselijke en goed te begrijpen houding van élk mens die zijn te behalen voordeel in gevaar ziet komen. ´Huisduiner Belang´ zal daarop geen uitzondering vormen. Bestuursleden zijn nog steeds vaak zeer actieve ondernemers en notabelen, of zien zichzelf zo en anders worden zij het na verloop van tijd wel nadat zij zich eerst deemoedig en stilzwijgend hebben onderworpen aan de ter zake doende riten en merites . Zijzelf achten hun nobele werk voor de samenleving onmisbaar, hun enige (zeer wankele) argument luidt: ´zonder ons wordt het een chaos´. Echter, Jos vond nu juist onmiskenbaar uit dat de meeste beslissingen beter passend en véle malen goedkoper… ´op de vloer´ kunnen worden genomen. Ik zie wat dat betreft geen verschil tussen thuiszorg en welzijnswerk.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button
%d bloggers liken dit: