112Texel

Kano omgeslagen op Marsdiep, drenkeling gered

Advertentie:

Texel – De hulpdiensten zijn zaterdag aan het begin van de avond op zoek gegaan naar een drenkeling in zee langs de kust van Texel. Hij is uiteindelijk gevonden en met behulp van een helikopter uit het water gehaald. Vervolgens is de helikopter teruggevlogen om te zoeken naar een mogelijk tweede drenkeling.

De hulpdiensten werden opgeroepen nadat er in zee een omgeslagen kano werd gevonden, enkele honderden meters van de Texelse kust. Reddingsboten gingen de Mokbaai in om naar de drenkeling te zoeken.

De persoon is uiteindelijk gelokaliseerd tussen zandplaat Noorderhaaks en de kust, in de buurt van de omgeslagen kano. Het slachtoffer is uit het water gehesen en in de helikopter naar het AFAS Stadion in Alkmaar gebracht. Daar stond een ambulance klaar om hem naar het ziekenhuis te brengen.

(bron: Glocalmedia)

Toon meer

Richard de Graaf

Richard is werkzaam bij Regio Noordkop als weekendredacteur. Hij is bereikbaar via richard@regionoordkop.nl Nieuws voor de omroep? Stuur het naar nieuws@regionoordkop.nl

4 reacties

  1. Dit stuk roept bij mij alleen maar vragen op. En dat is toch vast niet de intentie van waaruit de schrijver het stuk geschreven heeft. Het artikel lijkt me dan ook meer een incomplete puzzelopdracht dan een feitelijke weergave van een vermeldenswaardig ´nieuwsfeit´. Men vindt een kano in de buurt van een man die waarschijnlijk al een uur of wat in het water ligt. Bij deze watertemperatuur kan iemand echt maar enkele minuten overleven en in een ´overlevingspak´ maar weinig langer. Bovendien; in een krappe kano zitten, tegen de avond, en dan nog met een overlevingspak aan? En betrof de eerste oproep iemand die zich in tegenstelling tot wat in het artikel wordt vermeld in eerste instantie niet langs de kust maar in de Mokbaai werd gesignaleerd? En was de kano nu eigenlijk van de eerste of de tweede persoon? In slechts drie alinea´s wordt hier wat mij betreft ´de totale verwarring´ gecreëerd… Het uiteindelijk vermelden in de laatste alinea van het nogal onbelangrijke detail, het AFAS stadion…, tsja, dat wordt dan voor de lezer meer een vast goedbedoelde maar toch ook vermakelijke onbenulligheid. Dat stadion heeft op de schrijver ooit zeker wel enige indruk gemaakt. Hij is dan ook beslist een sportliefhebber. Een liefhebber van voetbal. Ja, dat moet de reden zijn. 😉

    1. Jij bent al in ´de totale verwarring´ voordat je op internet gaat 😉

  2. Wat ik mij af vraag, wat heeft dit allemaal gekocht? Overal moet je tegenwoordig (rij)bewijzen, vergunningen, diploma’s, keuringen, etc. voor hebben. Maar deze man gaat kennelijk alleen en zonder enige kennis of kunde de zee op in een kano en slaat om. Vervolgens moeten alle hulpdiensten uitrukken, en dat allemaal op kosten van de gemeenschap.

  3. Tja kost wat. Maar dan heb je ook net niks bereikt in je leven..

Wellicht ook interessant

Back to top button