Hollands KroonVideo

Natuurvereniging Wierhaven viert 50-jarig jubileum (video)

Wieringerwerf – Natuurvereniging Wierhaven bestond donderdag 50 jaar. Zaterdagmiddag werd dat jubileum gevierd in de Cultuurschuur. Er werden verhalen verteld over de geschiedenis en verschillende dieren in de natuur door de gastsprekers, maar er was vooral ruimte om oude herinneringen naar boven te halen.

Natuurvereniging Wierhaven is opgericht in 1973. De vereniging bestudeert planten en dieren in hun werkgebied. Één van de oprichters is Otto de Vries: “Het is altijd een hele actieve vereniging geweest en het draait nog steeds goed.” De Vries heeft fijne herinneringen aan het vijftigjarig bestaan: “Het mooiste waren de weekenden, de Voorjaars- en Najaarsweekenden met z’n allen weg, dat was altijd heel leuk.” De passie van De Vries ontstond in 1969: “Ik werkte in de metaal en dat was nog wel eens vermoeiend en ik moest rust hebben”. Hij is met de boswachter toen meegelopen met nestkasten controleren en daar is het allemaal begonnen.

Tijdens de viering van het jubileum waren er vier gastsprekers. Otto de Vries vertelde over de geschiedenis van de vereniging, Jan Boshamer over vleermuizen in het Dijkgraafbos, Luc Smit over Kerkuilen in de Wieringermeer en boswachter Leon Kelder nam de bezoekers van het jubileum mee door de tijd in het Robbenoordbos. Voorzitter Bob Woets is trots op wat de natuurvereniging allemaal heeft kunnen doen: “We hebben de Oeverzwaluwwand bij Den Oever ooit gerealiseerd met een project, dat zijn tastbare dingen die mensen ook nu nog kunnen zien.” De vereniging heeft natuurlijk ook nog toekomstplannen: “We proberen nauw betrokken te zijn bij een aantal ontwikkelingen in de regio en kijken of we een rol kunnen spelen in de invulling daarvan.”

Toon meer

Harm Brouwer

Harm Studeert Creative Business en werkt parttime voor Regio Noordkop als videoreporter.

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button