JeugdSportVideo

Opperste concentratie tijdens school-schaaktoernooi in Den Helder (video)

Advertentie:

Den Helder – Opperste concentratie in buurthuis MFC West-End, daar streden zaterdagochtend 11 schaakteams van verschillende scholen uit Den Helder en Julianadorp om bij de beste drie teams te komen. De beste drie teams krijgen namelijk een plekje in de regionale schaakkampioenschappen van Noord-Holland.

Het was alweer de 45e editie van het school-schaaktoernooi in Den Helder. Na een aantal ontbrekende edities door Covid-19, kon het toernooi eindelijk weer plaatsvinden. Het toernooi werd altijd door Arie Benschop en Piet Jonkheer georganiseerd, maar nu lag voor het eerst dit jaar de organisatie in handen van Willem Dekker en Ronald Koomen. Dekker vindt het belangrijk dat kinderen gaan schaken: “Ze leren beslissingen nemen, ze zien een zet en dan zien ze wat er gebeurt”.

Er doen elf teams mee met het toernooi, die komen van scholen zoals De Dijk, Schoter Duijn en De Kameleon. De drie beste teams winnen een beker en gaan daarna naar de regionale kampioenschappen van Noord-Holland. Bij de Kameleon waren ze al tevreden over hoe het toernooi verliep: “We hebben al drie keer gewonnen en in totaal 9,5 punten”. De leerlingen vinden het schaken ook erg leuk. De reden waarom ze het zo leuk vinden? “Dat je meerdere tactieken hebt om je tegenstander schaakmat of schaak te zetten.”

Toon meer

Harm Brouwer

Harm Studeert Creative Business en werkt parttime voor Regio Noordkop als videoreporter.

Wellicht ook interessant

Back to top button