Sport

Handbalsters ZAP wachten op betere tijden

Advertentie:

Breezand – De handbalsters van ZAP verloren van Quintis 2 met 33-26. Ondanks deze nieuwe nederlaag zag trainer Stefan Baars in de eerste helft ook wel positieve punten. Het tweede team van Quintus staat bekend als een leuke ploeg om tegen te spelen. Baars bevestigt dat volmondig. “Ze zijn allemaal technisch en spelen graag op snelheid. Dat is een tegenstander die we graag ontmoeten.”

ZAP opende sterk en was vooral in de dekking zeer scherp. Dit resulteerde in een 3-6 voorsprong na tien minuten. “De thuisploeg zag zich genoodzaakt een time-out te nemen om orde op zaken te stellen en dat deden ze goed. “We werden overrompeld door een kleine versnelling in het aanvalsspel, ze wisten in die periode veel de cirkelspeler te bereiken. Aanvallend maakten we teveel technische fouten”, stelt Baars. Met rust stond het 15-14.

In de verplichte pauze waren Baars en zijn speelsters nog vol vertrouwen. “We waren ervan overtuigd dat we het spel nog beter konden laten worden en de dekking weer scherp konden neerzetten. Dat bleek niet het geval. Er werden veel kansen gemist en we bleven op drie of vier punten achterstand staan.” Op het laatst was de pijp helemaal leeg en kon de tegenstander nog uitlopen naar zeven doelpunten verschil. “Het is niet anders, maar we blijven vertrouwen houden in betere tijden.”

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button